Kultura

Ambasada Italije nastavlja da podržava Hercegnovski strip festival

Hercegnovski strip festival će se u nedjelju 13. maja predstaviti na Sajmu knjiga u Podgorici i to na štandu Ambasade Italije.

Kako je rekao jedan od organiaztora Hercegnovskog strip festivala, Jovan Subotić, gostovanje na zvaničnom štandu Ambasade Italije, na najvećoj smotri pisane riječi u Crnoj Gori, je dodatni iskorak u saradnji.

“Ulazimo već u petu godinu aktivne saradnje koja se pored finansijske podrške i dovođenja italijanskih autora, ovoga puta proširuje činjenicom da će Ambasada Italije ugostiti HSF na svom štandu na Sajmu knjiga. Pored klasičnog predstavljanja našeg festivala i svega onoga što smo radili prethodnih 11 godina, u nedjelju ćemo upriličiti i crtanje za sve posjetioce štande i za ljubitelej stripa, koji će biti u mogućnosti da na licu mjesta vide kako stvaraju dvojica sjajnih umjetnika i strip autora – Nikola Ćurčin i Luka Cakić. Oni će svoje radove posvetiti i pokloniti svim fanovima stripa koji budu psojetili štand“, kazao je Subotić.

On je podsjetio da je italijanska ambasada prošle godine na Dan republike Italije dodijelila HSF-u državnu nagradu Karavađo, i da novi ambasador Luka Zelioli ne krije intenciju da nastavi tradiciju i podršku HSF-u kao što je to radio i njegov prethodnik.

“Ambasada Italije je ponosna na nastavak podrške Hercegnovskom strip festivalu, a ja sam lično vrlo srećan što je to tako, jer sam veliki zaljubljenik u stripove. I kao što sam već govorio u nekim razgovorima, jedva čeka da dođem i na festival i na prezentaciju na sajmu knjiga“, rekao je Zelioli i najavio čak da su u planu i neki dodatni programi i produbljivanje saradnje.

Send this to a friend