Kultura

Ambasador Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori primio predstavnike časopisa Komuna

N.E. Ambasador Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Zećir Ramčilović, direktor i gl.urednik časopisa Komun@ Amer Ramusović i predsjednik Programskog Odbora Željko Rutović danas su razgovarali o mogućim oblicima saradnje i partnerstva u oblasti unaprjeđenja i afirmacije multikulturalnih odnosa, zaštite baštine i promocije crnogorsko – makedonskih odnosa.

Ambasador Ramčilović se ovom prilikom afirmativno izrazio o programskoj politici časopisa Komun@, pozitivno se odnoseći prema prijedlogu predstavnika Komune o projektu tematskog izdanja posvećenog istoriji dugih odnosa država Sjeverne Makedonije i Crne Gore – piše u saopštenju Komune.

“Kao oblasti interesovanja tim povodom istakli su istorijske, kulturne, naučne, privredne, sportske relacije, te saradnju lokalnih samouprava dvaju država. U tom duhu naznačeni su i konkretni oblici promotivnih aktivnosti posvećenih kulturi sjećanja dvaju prostora i znamenitih ličnosti koji su u svom radu ostavili veliki trag bitan za medjukulturnu saradnju dvaju država”, poručuju iz Komune.

Predstavnici Komune ambasadoru Zećiru Ramčiloviću uručili su svoje izdanje “Janko Nikolovski – poetika života”, autora Željka Rutovića i Mirka Jakovljevića koje je posvećeno istaknutom makedonskom novinaru i publicisti, koji je u ovdašnjim medijima ostavio zapažene eseje posvećene Crnoj Gori, njenoj kulturi, običajima i životu.

“Zahvalivši se na posjeti, knjizi i primjercima Komune ambasador Ramčilović je iskazao spremnost za nastavak konkretne programske saradnje”, zaključak je saopštenja.

Send this to a friend