Kultura

“ARTist” daje šansu umjetnicima raznih sfera i interesovanja da se iskažu

Kulturno – umjetničko veče ARTist održano je juče u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi, u organizaciji Pedagoškog kluba Tivat i Doma kulture.
Ovu multimedijanu umjetnicku  manifestaciju otvorila je istoričarka umjetnosti Marija Saičić.
“Ova manifestacija predstavlja umjetnike različitih umjetničkih sfera i interesovanja, prateći kako likovnu tako i filmsku, muzičku i plesnu scenu. Ova kreativna grupa ljudi večeras publici prikazuje svoje radove, od kojih se neki pokazuju po prvi put”, istakla je ona.
Veče su otvorili članovi muzičko-vokalnog sastava Jadran iz Tivta, a brojna publika sinoć je uživala u slikarsko-plesnom performansu umjetnice Dubravke Milivojević, naslovljenim “Govor tijela jeste govor duše”.
Likovna djela s dominantnim apstraktnim motivima Dubravke Milivojević, kao i slike poznatog tivatskog umjetnika Borisa Dragojevića iz ciklusa “Bokeško plavo”, takođe su bili predstavljeni sinoć.
 
Posjetioci su mogli uživati i u filmskim ostvarenjima. Prikazana su dva filma mladog multimedijalnog umjetnika Stevana Lutovca  “Vlastelin mira”, posvećen vizionaru Nikoli Tesli i  film ”Uljez-interloper”. Premijerno je prikazan i film iz Boke “Žena ludog Jovana” u kojem Lutovac igra glavnu ulogu.
Send this to a friend