Kultura

Austrijski trio Dusha Conection se predstavio publici u Petrovcu

Foto: Eva Medigović

Austrijski trio Dusha Conection predstavio se publici u Petrovcu održavši koncert sinoć u okviru Petrovac Jazz festivala. Crnogorsku turneju završili su na terasi hotela Palas, a druženje sa publikom iskoristili su da predstave kompozicije sa prvijenca “Merak” koji je objavljen prošle godine.

Trio koji predvodi bubnjar Esad Halilović, uz podršku klavijaturiste Sebastijana Šnajdera i basiste Emilijana Skarvana predstavio je kompozicije modernog jazz zvuka prožete etno motivima sa prostora Balkana. Na samom početku izveli su kompoziciju “Bentbasha”. Bubnjar koji je iz Beograda, a dugi niz godina živi i radi u Beču na crnogorsku turneju došao je pod pokroviteljstvom Ambasade Austrije.

Foto: Eva Medigović

Moderator koncerta bila je njegova supruga Elena koja se čitavo vrijeme trudila da publiku maksimalno animira.
Prvi dio koncerta bio je posvećen autorskim kompozicijama, a gošća na koncertu bila im je kantautorka Ana Kos sa kojom će članovi tria Dusha Conection sarađivati na njenom albumu. Ana koja je studirala na Berkliju crnogorskoj publici otpjevala je dvije svoje kompozicije.

Nakon petnaestominutne pauze, članovi Dusha Conectiona odlučili su da odsviraju i nekoliko jazz standarda, a onda im se na bini pridružila i Elena koja nije samo dobar moderator već i odlična violinistkinja, a za sam kraj ostavili su “Ajde Jano”.

Gostima iz Austrije direktor festivala Vinko Mihajlović uručio je poklone.

Foto: Eva Medigović

“Ovogodišnji festival trajaće 18 dana, na više lokacija u Petrovcu, Budvi i Kotoru, pa ovom prilikom pozivam sve da dođu na festival i dobro se provedu. Neka naredni dani budu u znaku džeza”, poručio je Mihajlović.

Već večeras u hotelu Palas nastupiće Sanja Raičković i Šule Jovović, kao i sastav “Q art”, početak u 21 sat, ulaz slobodan.

Send this to a friend