Kultura Operosa ugostila LOD iz Belgije

Be My Superstar opera napunila Dvoranu Park i za drugo izvođenje

Sinoć je u Dvorani Park u Herceg Novom održana repriza opere Be My Superstar u okviru Operosa Montenegro Opera Festivala a u koprodukciji sa LOD muzičkim teatrom iz Belgije.

Ulaz od 14 do 18 godina bio je slobodan, pa je mnogo tinejdžera prisustvovalo operi koja edukuje mlade o nasilju. Opera je interaktivna pa su učesnici navodili publiku da učestvuje kako bi ih uveli u samu radnju.

Pažnja prisutnih je bila usmjerena isključivo na radnju, posebno kada su učesnici krenuli da prolaze između gledališta, pa je publika bila potpuno očarana. Opera koja ukazuje na jačinu svake uvrede i kakve to posljedice može imati na čovjeka, posebno mladu osobu, zasigurno je učinila da se svi zapitaju.

Rediteljka Aleksandra Lacroix, kompozitor Šimon Voseček, glavne uloge sopran Astrid Stockman i kontratenor Logan Lopez Gonzalez, 17 djece iz Herceg Novog kao i Spektra kvartet na kraju performansa sjeli su na scenu i ohrabrili prisutne da postavljaju pitanja. Većinom su to činili mladi, što i jeste bila svrha kreiranja Be My Superstar djela.

Na veliku čast i zadovoljstvo Operose, operu su posjetili i ambasador Poljske kao i predstavnica Ministarstva kulture.

Večeras nas na Forte Mare tvrđavi očekuje Veče kamerne muzike, gdje ćemo imati prilike da čujemo neke od najljepših arija Vivaldija, Rosinija, Bizea ali i pesme domaćih poetičara komponovane od strane mladog kompozitora Juga Markovića.

Ulaznice se kupuju na Tobacco S Press prodajnim mjestima, online ali i na veče performansa na lokacijama održavanja istog.

Send this to a friend