Kultura Kako je to ljudski bilo moguće

Bečić će otvoriti izložbu povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

Bečić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednica Jevrejske zajednice Crne Gore Nina Ofner Bokan, otvoriće izložbu “Šoa – Kako je to ljudski bilo moguće”, u srijedu, 27. januara 2021. godine, u holu Skupštine, sa početkom u 11 sati.

Izložba koja je posvećena Međunarodnom danu sjećanja na žrtve Holokausta predstavlja najvažnije iskorijske aspekte Holokausta, počevši od života Jevreja u predratnoj Evropi, a završava se oslobađanjem nacističkih koncentracionih logora i logora smrti, kao i hrabrim i teškim povratkom u život onih koji su preživjeli.

Crna Gora se, obilježavanjem ovog važog datuma i 76. godišljnice od oslobođenja Aušvica, pridružuje skoro stotini zemalja širom svijeta koje nizom događaja obilježavaju ovaj datum, sa ciljem podsjećanja na žrtve, ali i sprečavanja bilo kakvog budućeg izražavanja netolerancije ili nasilja, usmjerenog ka etničkim ili religijskim manjinama.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja prisutnih, događaj nije otvoren za medije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Adrijana
Gost
Adrijana

Kolika licemjernost. Otvara izlozbu covjek koji je glasao protiv usvajnja Zakona o zabrani upotrebe fasistickih obiljezja…….
Trebalo bi da i gospodja Nina Ofner Bokan poromisli malo….

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Zastido

Send this to a friend