Kultura

Biblioteka Njegoš i Ambasada SAD-a nastavljaju saradnju

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Odjeljenje za medije i kulturu u Crnoj Gori i JU Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” Cetinje potpisali su Memorandum o produženju saradnje na aktivnostima Američkog ugla za naredne dvije godine.

Memorandum je ispred JU Narodne biblioteke i čitaonice “Njegoš” Cetinje potpisala direktorica Irena Nenadović, a u ime Ambasade SAD-a šef Odjeljenja za medije i kulturu Džefri Adler.

Dokumentom je predviđeno da JU Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” Cetinje obezbijedi podršku u održavanju i radu Američkog ugla.

U tom procesu će JU Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” prihvatiti programske i operativne smjernice od šefa Odjeljenja za medije i kulturu Ambasade SAD-a u Podgorici ili njegovog/njenog predstavnika.

Cilj postojanja Američkog ugla je promocija američke kulture, obrazovanja i univerzalnih vrijednosti, u prostoru savremene biblioteke/kulturnog centra.

Ugao redovno organizuje aktivnosti – predavanja američkih i domaćih stručnjaka iz oblasti umjetnosti, politike, popularne kulture, tehnologije, prikazivanje igranih i dokumentarnih filmova, čitalačke i debatne klubove čiji je cilj obogaćivanje znanja engleskog jezika i diskutovanje o aktuelnim događajima i različitim kulturama, kao i programe za djecu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vaše ime
Gost
Vaše ime

Svi kadrovi SD-a na Cetinju su manje-vise u redu, osim ove Irene i direktora Vodovoda CT, glupljega i nestrucijega covjeka u zivotu ne vidjeh

Marina
Gost
Marina

Slozila bih se sa tobom, mada nije lako svima izaci u sutret, vidim po nama u Rijeku Crnojevica, direktorica škole je iz SDa i mogu ti reci da je stvarno zena na mjestu, zeli svima pomoci.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Samo naprijed PRIJESTONICE CRNE GORE! Stanko Markovic izrazito inteligentan covjek,koji zna da radi svoj posao. Potpredsjednik odan i lojalan svom gradu,samo naprijed.

Nivela
Gost
Nivela

Ovaj Dzefri Alen je faca. Sve mu je do Kosova ravno…

Ana
Gost
Ana

Sve sto je dzabe u korist je narodu. Posebno je dobro sto je u pitanju engleski jezij bez kojeg nikad i nidje naprijed.

Petar
Gost
Petar

Na ovaj način garantovano progovarate engleski i postajete sigurniji u sebe i u svoje znanje, jer učite oslobođeni od stresa, sve vreme se zabavljajući kao da niste na kursu engleskog jezika. Bravo

Vojo
Gost
Vojo

Kako se ovaj ćano trpa svudje sto je ovo

Ana
Gost
Ana

Sekretar za kulturu ima nadzor nad Biblotekom zakonski, tako da mu je itekako opravdano prisustvo.

Send this to a friend