Kultura

Bogdanović: Nagrada Petar Lubarda dodatni podsticaj Milki Delibašić

Državna nagrada „Petar Lubarda“ može biti samo dodatni podsticaj u daljem stvaralaštvu, kako ovogodišnjoj dobitnici Milki Delibašić, tako i drugim mladim stvaraocima, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović tokom razgovora sa nagrađenom umjetnicom na Cetinju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, Bogdanović je istakao posebno zadovoljstvo što je ovogodišnja nagrada, koja nosi ime jednog od najvećih crnogorskih slikara dodijeljena upravo Milki Delibašić, koja pripada mlađoj generaciji crnogorskih umjetnika.

“Time je u izuzetnoj selekciji ovogodišnjeg Salona, koji je prikazao kvalitetan presjek naše aktuelne umjetničke scene, rad “Statičnost unutar prolaznosti vremena“ našao svoje mjesto uz radove crnogorskih velikana, dosadašnjih dobitnika ove nagrade”, istakao je ministar.

Delibašić je još jednom zahvalila stručnom žiriju na dodijeljenom priznanju, koji je, kako je istakla, prepoznao vrijednost i kvalitet rada, iako on ne pripada klasičnim umjetničkim formama.

Na sastanku je razgovarano o značaju podrške Ministarstva i institucija kulture mlađoj generaciji crnogorskih umjetnika, koji su izuzetni predstavnici Crne Gore u svijetu, a Delibašić je upoznala Bogdanovića sa svojim dosadašnjim radom, stručnim usavršavanjem u Kini, koje je u toku, ali i daljim planovima u karijeri.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Z- Jay
Gost
Z- Jay

Kćer je zanatlije u penziji i daktilografkinje, ako te već toliko zanima. Nagrađivana je i u inostranstvu, član DPS nije, tako da… Imaš li još neko “pametno” pitanje?

Žbir
Gost
Žbir

Uh, pa ona je čudo! A koje je to zvučne inostrane nagrade dobila i što ih krije? A što se roditelja tiče, i Josip Broz je bio samo “bravar”, a sve je mogao da ti sredi.

Z-Jay
Gost
Z-Jay

Žbir, ti kao da si bio u konkurenciji za nagradu? Zavist iz tebe ne govori, već viče! 😣😂

Žbir
Gost
Žbir

.Što bih bio zavidan? Znamo kako se i kome u Crnoj Gori dijele nagrade, zato ih niko i ne uzima za ozbiljno…

Pozitiva
Gost
Pozitiva

Ova mora da ima jake veze, čim danima o njoj pišete. Čija li je šćer kad joj Duško Marković uručuje priznanja?

Z- Jay
Gost
Z- Jay

Kćer je zanatlije i daktilografkinje, ako te već toliko zanima. Član DPS nije, nagrađivana je i u inostranstvo, tako da… Imaš li još neko “pametno ” pitanje?

Marko
Gost
Marko

Iiiaaaaaaaa iiiiiaaaaaaaaa iiiiiiiii aaaaaaaaaa mali mago

Send this to a friend