Kultura

Bogdanović učestvuje na Globalnoj konferenciji o slobodi medija u Londonu

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvovaće na Globalnoj konferenciji o slobodi medija u Londonu 10. i 11. jula 2019. godine, na poziv Džeremija Hanta, državnog sektara za vanjsku politiku i pitanja Komonvelta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i Kristi Friland, ministarke vanjskih poslova Kanade.

Globalna konferencija o slobodi medija u Londonu, organizuje se od strane vlada Velike Britanije i Kanade, sa ciljem skretanja pažnje na značaj pitanja slobode medija za ukupan ekonomski prosperitet i socijalni i demokratski razvoj društva.

Konferencija predstavlja dio šire kampanje, organizovane kako bi se odgovorilo na izjavu Generalnog sekreta Ujedinjenih Nacija, koji poziva vlade država u svijetu da zaštite novinare i medijske radnike, stvarajući uslove za njihov nesmetan rad, kroz sprovođenje istraga i procesuiranje napada na novinare.

Bogdanović će imati izlaganje o stanju medija u Crnoj Gori, a učestvovaće na panelu “Sloboda medija na Zapadnom Balkanu i novi modeli saradnje“ i tematskim panelima na kojima se razmatraju pitanja vezana za normativni okvir i jačanje povjerenja u medije.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Djuro od Niksicvojo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Djuro od Niksic
Gost
Djuro od Niksic

Zamalo da i Aco stigne na Paradu

vojo
Gost
vojo

Đe je da osudi Roćena

Send this to a friend