Kultura

Bogdanović uputio čestitku povodom Svjetskog dana slobode medija

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija, u kojoj se navodi:

“Pravo na slobodu mišljenja i izražavanja, kao temeljno ljudsko pravo i osnov demokratije dužni smo da, kao društvo, kontinuirano unaprijeđujemo i poštujemo. U tom duhu, na Svjetski dan slobode medija, 3. maj, ukazujemo na važnost novinarske profesije i objektivnog i profesionalnog izvještavanja, kao snažnog doprinosa izgradnji i očuvanju demokratije, kao bazičnog principa integracija i evropskog sistema vrijednosti.

Crna Gora revizijom medijskih zakona, posebno imajući u vidu neprekidni digitalni razvoj, nastavlja da unaprijeđuje medijski ambijent, u skladu sa najvišim evropskim standardima i najboljim praksama čime se doprinosi razvoju i poštovanju temeljnih prava. U tom kontekstu, ističem da je Crna Gora prva zemlja Jugoistočne Evrope u kojoj je Savjet Evrope sproveo Analizu medijskog sektora „Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija“, a preporuke i konkretne mjere za unaprijeđenje iz Analize, Vlada Crne Gore usvojila početkom ove godine.

Bez namjere da ova čestitka bude protokolarnog karaktera – vjerujem i pozivam na poštovanje temeljnih principa profesije i etičkih standarda samoregulacije. Ovo je istovremeno prilika i podsjetnik za sve subjekte društva – vladin i nevladin sektor, akademsku i medijsku zajednicu da shodno civilizacijskim vrijednostima afirmišemo i podstičemo slobodu, unaprijeđujemo nezavisnost medija ukazujući na odgovornost profesionalnih obaveza utemeljenim na principima prava javnosti da zna.

U ime Ministarstva kulture i svoje lično ime, svim poslenicima javne riječi upućujem iskrene čestitke povodom Svjetskog dana slobode medija.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nasmijani 😁
Gost
Nasmijani 😁

Aaaaa ha ha ha haaa 😃😅😄🤣😂😆😁👌👍

1 350 000
Gost
1 350 000

hahahahahaha komedija

Send this to a friend