Kultura

Brković: Crkva je stroga i antiženska

Crkva je strogo organiovana i antiženski nastrojena, kazao je između ostalog književnik Balša Brković na sinoć završenom Kotorskom krugu koji je održan na Trgu od kina.

Brković je govoreći na temu “Zloupotreba crkve i religije” istakao da je crkva veoma strogo organizovana, te da je glavni problem stalna njega tradicije, a odbijanje progresa i napretka. Brković je rekao da je crkva vrlo antiženski nastrojena i da se i same žene koje su bliske crkvi priklanjaju negiranju svojih prava. Književnik je iznio svoj stav o moralu koji je različit kod vjernika i ateista, ističući da nerijetko vjernici dobro rade da bi zaslužili nagradu na “onom svijetu“ dok je ateistički znatno iskreniji, jer sve što rade rade iz ličnog uvjerenja da tako treba.

Pored Brkovića, govornik je bio i Stevan Kordić umjetnički fotgraf. On je govorio na temu “Digitalno doba i umjetnost”. U svom izlaganju on se zapitao da li bi digitalizacija mogla u značajnijoj mjeri da zahvati umjetnost, te da li kompjuter može da stvori umjetnost, te koliko digitalno pomaže, a koliko odmaže umjetnosti. Kordić je istakao da digitalno vrlo teško može zamijeniti emociju koju unosi umjetnik.

Brković je naposljetku istakao da se nada da će Kotorski krug živjeti srećan da se krenulo u dijaloge na teme koje zanimaju građane i građanke.

43 Komentara na "Brković: Crkva je stroga i antiženska"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend