Kultura

Čajkovski prvi put na Kanli Kuli

Premijerno izvođenje opere Iolanta, posljednjeg komponovanog djela Čajkovskog sinoć je na Kanli Kuli imala priliku da vidi domaća kao i internacionalna publika.

Red ispred Kule, gromoglasni aplauzi i pozitivni utisci obilježili su sinoćnu premijeru koju je sa ponosom otvorila osnivač i umjetnički direktor Katherine Haataja zajedno sa predsjednikom opštine Herceg Novi, Stevanom Katićem.

Ona je pozdravila prisutne i zahvalila se na prisustvu publici među kojima su bili diplomate, ambasadori i predstavnici kompanija iz Crne Gore, Srbije kao i internacionalni biznismeni.

Takođe, prije premijere organizovan je VIP koktel kome su prisustvovali predstavnici Vlade Crne Gore i Srbije, diplomate i ambasadori, internacionalni i lokalni mediji, biznismeni i prijatelji Operose.

Mladi talenti iz Rusije, Slovenije, Ukrajine, Austrije, Egipta, Portugala, Srbije i Crne Gore hipnotisali su mnogobrojnu publiku svojim pjevačkim i glumačkim sposobnostima, čiji je česti aplauz jedan od mnogobrojnih dokaza oduševljenja.

Umjetnički tim sastoji se od muzičkih eksperata iz Velike Britanije i Austrije na čelu sa Maestrom i muzičkim direktorom Operose Eraldom Salmijerijem, rediteljem Ashley Dean-om, scenografkinjom Cordelia Chisholm, dizajnerom svijetla Kevin Treacy-jem i kostimografom Ilijom Višnjićem.

Večeras se od 21h na Kanli Kuli organizuje repriza opere Iolanta za sve one koji nisu stigli na premijerno izvođenje opere. Karte se mogu kupiti na ulazu u Kanli Kulu.

Send this to a friend