Kultura Dogovor pao u Budvi na sastanku

Carević i Bogdanović žele da obnove festival Pjesma Mediterana

Na sastanku ministra kulture Aleksandra Bogdanovića i predsjednika Opštine Budva Marka Carevića inicirano je obnavljanje budvanskog muzičkog festivala “Pjesma Mediterana”.

Na sastanku je naglašeno da bi takav programski sadržaj bio potreban Budvi kao metropoli turizma i turističkom centru Crne Gore, ali i cjelokupnoj crnogorskoj kulturnoj sceni.

Takođe je ocijenjeno da je Budva dobar primjer promocije Crne Gore kao atraktivne filmske i turističke destinacije, te da zajednickim aktivnostima to treba dodatno afirmisati.

Bogdanović je istakao kako je Ministarstvo kulture ove godine u projekte u Budvi uložilo značajna sredstva, pri čemu je najveći dio tih sredstava opredijeljen za konzervatorske mjere na ostacima Vile rustike u Mirištu, te na dramski program ovogodišnjeg Budva Grad teatra.

Saglasni su da je u narednom periodu potreban još dinamičniji rad u cilju valorizacije brojnih lokaliteta – pri čemu su posebno naglašene tvrđave Kosmač i Mogren, te podvodna arheološka baština budvanskog akvatorijuma.

“Mogu reći kako je ova posjeta za nas bila od izuzetnog značaja, jer programe iz oblasti kulture vidimo kao jedan od bitnih mehanizama i potsticaja same turističke sezone u Budvi. Upravo iz tog razloga, sa gospodinom Carevićem posebno sam govorio o ovogodišnjem Grad teatru, ali i o predstojećem izdanju festivala Sea Dance – s obzirom na to da su u pitanju najposjećeniji programi. Kada je riječ o tekućoj godini, Ministarstvo kulture je u projekte u Budvi uložilo značajna finansijska sredstva. Najizdašnije investicije ticale su se konzervatorskih mjera na ostacima Vile rustike u Mirištu, te dramskog programa ovogodišnjeg Grad teatra”, poručio je Bogdanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola
Gost
Nikola

I Carevic nema veze sa DPSom nema nema hahahha uh svi li su isti

460
Gost
460

Pa mora sarađivati sa ministrima

imasemožese
Gost
imasemožese

Eto toliki su im kapaciteti. Recikliranje stare propale ideje koja je znala Budvane koštati i po 600.000€ na noć.

Cikotickiii
Gost
Cikotickiii

Sredite Mogren tvrdjavu i kapa dolje od mene.

Send this to a friend