Kultura

Cedis prijatelj festivala Maštanije

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) finansijski je podržao Festival narodnih pozorišta Maštanije.

“Crnogorsko narodno pozorište realizovalo je prošle godine četiri gostovanja nacionalnih teatara iz regiona sa namjerom da od ove godine ustanovimo Festival narodnih pozorišta koji okuplja relevantne teatarske kuće i njihove najbolje produkcije. Sa zadovoljstvom najavljujemo prvo izdanje Festivala narodnih pozorišta – Maštanije u CNP-u od 30. maja do 8. juna. Ovo izdanje Festivala, kroz šest festivalskih dana, donosi predstave narodnih pozorišta iz svih ex jugoslovenskih republika, a naredne godine među učesnicima festivala naći će se najznačajniji nacionalni teatri iz čitavog regiona”, navodi se u saopštenju.

Prošlogodišnja gostovanja narodnih pozorišta označila su i početak saradnje i partnerstva sa CEDIS-om.

“Ove godine, okupljeni oko Festivala narodnih pozorišta Maštanije, učvršćujemo naše partnerstvo sa zajedničkom misijom da crnogorska pozorišna scena dobije novi kvalitet. Zadovoljstvo je imati podršku onih subjekata i organizacija koji, poput CEDIS-a, prepoznaju važnost saradnje sa najznačajnijim umjetničkim institucijama u zemlji i afirmacije pozorišne umjetnosti“, izjavila je Zorana Kralj, direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta.

Marija Jovović, šefica službe za korporativne komunikacije CEDISa, izrazila je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Crnogorskim narodnim pozorištem:

“Svjesni koliko je kultura značajna za razvoj jednog društva, CEDIS je prepoznao istu kao jednu od oblasti koje su prioritet u našem društveno odgovornom poslovanju. Zadovoljstvo nam je što smo već dvije godine zaredom partneri CNP-a u projektima koji omogućavaju našoj publici uvid u aktuelne pozorišne produkcije iz regiona.“

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bilderkooo
Gost
Bilderkooo

Dajte te pare nedje dje je prece. No se razbacujetr sa parama naroda u velike
marketinske svrhe

Send this to a friend