Kultura u 2020. godini

Centar savremene umjetnosti raspisuje konkurs za izlaganje u slobodnim terminima

Centar savremene umjetnosti Crne Gore raspisuje konkurs za izlaganje u slobodnim terminima u 2020. godini za izlagačke prostore Dvorac Petrovića, Perjanički dom, galerija Klub i galerija Centar.

Konkurs se odnosi na mlade umjetnike, umjetnike koji su se potvrdili svojom profesionalnom biografijom i stekli relevantne umjetničke reference i za kustoske projekte.

Potrebna dokumentacija za učešće na konkursu:

– radna biografija (cv)
– portfolio (u štampanom ili elektronskom obliku )
– kratak opis koncepta izložbe, kao i tip i obim izložbe
-navesti izložbeni prostor za koji se aplicira
– navesti posebne zahtjeve (ukoliko postoje) za postavljanje izložbe

Centar savremene umjetnosti Crne Gore obezbjeđuje: galerijski prostor, katalog, pozivnicu, plakat , medijsku prezentaciju i organizuje otvaranje izložbe.

Za autore koji dolaze iz inostranstva obezbijeđeni su putni troškovi i hotelski smještaj za dva dana. Konkurs je otvoren do 1. decembra 2019. godine.

Nepotpuna dokumentacija i zahtjevi pristigli nakon tog datuma neće se razmatrati.

Potrebnu dokumentaciju moguće je dostaviti na adresu Centra ili elektronskom poštom: Centar savremene umjetnosti Crne Gore Kruševac bb 81 000 Podgorica e-mail: [email protected] telefon: + 382 020 243 914

Izbor umjetnika i projekata koji će biti dio programa Centra savremene umjetnosti Crne Gore za 2020. obaviće stručna komisija Centra.

Send this to a friend