Kultura

Danas u Podgorici škART REZIDENT izložba angažovane umjetnosti

“škART REZIDENT” izložba angažovane umjetnosti biće otvorena performansom “Zdrava/gotova” u utorak 19. oktobra u 20h, i to u prostorijama “201 Engaging Space-a” (Ulica Kralja Nikole 10).

Ova izložba će navesti publiku na mnoga pitanja, od kojih je glavno – Kada se i koliko treba uključiti, reagovati, aktivirati?

Kroz svojih 6 individualnih i grupnih multimedijalnih radova, 10 umjetnika će prikazati aktuelna društveno politička pitanja kao i njihovo zajedničko viđenje i rješenje problema.

Umjetnici su: Arijana Kadić, Branka Marković, Dubravka Milivojević, Itana Vukosavljević, Ivan Velimirović, Katarina Cimbaljević, Luka Nešković, Marija Mitrović, Pavle Korać, Teodora Kipa.

“Neizmjerno mi je drago što ćemo imati priliku da u našim prostorijama predstavimo radove nastale u toku Škartovskog programa umjetničkih rezidencija u Tivtu, koji pozivaju publiku na razmišljanje o bitnim pitanjima današnjice” kazala je Ana Janković, vlasnica i idejni tvorac 201 Engaging Space-a.

“Udruženje ŠkArt okuplja mlade umjetnike, filozofe i arhitekte iz Tivta koji svojim radom promovišu savremenu umjetnost i kritičko promišljanje, a upravo je to ono što je potrebno i ovdje u Podgorici.”

201 Engaging Space je kao kulturni centar koncentrisan na književnost, muziku, vizuelnu umjetnost i film, pa izložba angažovane umjetnosti “škART REZIDENT” posjeduje sve one vrijednosti kojima se i sam kulturni centar, 201 Engaging Space, vodi.

Radovi se mogu pogledati do 2. novembra, a u međuvremenu, na društvenim mrežama možete ispratiti šta sve 201 Engaging Space priprema u narednim nedeljama: Instagram (@201engagingspace); Facebook (201 engaging space).

Send this to a friend