Kultura u periodu od 31. jula do 22. avgusta

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art na Žabljaku i u Luštici Bay

Drugo izdanje festivala Wild Beauty Art planirano je u periodu od 31. jula do 22. avgusta, na nekoliko lokacija širom Crne Gore.

Devet muzičkih programa planirani su na već prepoznatljivoj lokaciji festivala, Crnom jezeru na Durmitoru, na UNESCO lokalitetu Stećci, kao i na novoj primorskoj sceni festivala, jedinstvenom ambijentu Luštice Bay.

Umjetnička platforma Wild Beauty Art nastala je na inicijativu tima KotorArta, nakon gotovo dvije decenije realizovanja ovog festivala od državnog i međunarodnog značaja koji pruža aktivni doprinos u brendiranju Crne Gore kao turističke destinacije sa kvalitetnim i jedinstvenim umjetničkim i kulturnim sadržajem.

Prošlog ljeta uspješno je realizovano prvo izdanje Wild Beauty Arta, sa idejom da se prirodne ljepote Crne Gore predstave ne “samo” jednoznačno, kao mjesta neponovljive prirode, već i kao prostori za vrhunske umjetničke kreacije.

Planirani programi za ovo ljeto pažljivo su osmišljeni kao spoj umjetničkog kvaliteta i muzičkih djela prijemčivih široj publici, a prikazaće širok dijapazon muzičkih žanrova. U naredne četiri ljetnje sedmice, svakog vikenda su planirani programi sa džezom, world muzikom, popularnim melodijama, ali i umjetničkom muzikom.

Održavanje centralnih događaja planirano je petkom u 18h na Crnom jezeru i subotom u 21h u Luštici Bay. Festival počinje u petak 31. jula pored Crnog jezera nastupom sastava Ars Longa, koji čine violinista Nenad Jovanović, flautistkinja Tamara Knežević i kontrabasista Vasilije Gagović.

Svi programi Wild Beauty Arta su planirani na otvorenom prostoru, uz maksimalno poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, kako bi se osigurala bezbjednost publike, muzičara i tima festivala.

Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Art festivala je slobodan, a organizacioni tim, pokrovitelji i partneri festivala mole publiku da se pridržava mjera NKT-a, naročito u pogledu nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Drugi festival Wild Beauty Art se održava uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore i Turističke organizacije Žabljaka, u saradnji sa Nacionalnim restoranom Crno jezero, Nacionalnim parkom Durmitor, Lušticom Bay i Međunarodnim festivalom KotorArt.

Organizator zadržava pravo izmjene programa u skladu sa epidemiološkom situacijom. Najnovije informacije o realizaciji programa Wild Beauty Art se mogu pronaći na Facebook i Instagram profilima Festivala, kao i na Internet stranici www.wildbeautyart.me

Send this to a friend