Kultura Živimo kulturu

Dvije predstave i koncert klape Who See sljedeće sedmice u Sloveniji

U okviru manifestacije Dani Crne Gore u Sloveniji, koja će biti održan sljedeće sedmice, Ministarstvo kulture će u toj državi 12. i 13. septembra upriličiti više umjetničkih programa, a kao dio naše kampanje „Živimo kulturu“ tih dana će u Ljubljani i Celju na programu biti dvije predstave i nastup jednog od najpopularnijih hip hop sastava u regionu – Who See.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, prvi umjetnički program u okviru Dana Crne Gore u Sloveniji, na programu je u srijedu, 11. septembra, na sceni „Vodni stop“ u Celju.

“Te večeri, sa početkom u 20.30 časova, na repertoaru će biti predstava „Pometnje pitomca Terlesa“, rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) i KIC-a „Budo Tomović“. Riječ je o adaptaciji romana Roberta Muzila. Komad je režirao Zoran Rakočević, a glumi Marko Todorović. Ulaz će biti slobodan”, navode u resoru kulture.

Publika u Ljubljani biće u prilici i da u četvrtak, 12. septembra, isprati još jedan komad nezavisne pozorišne scene, a potom i koncert jednog od najznačajnijih hip hop sastava u bivšoj Jugoslaviji.

“Naime, u 19 časova, u Mini teatru u slovenačkoj prijestonici, uz besplatan ulaz, počeće komad „Mlijeko u prahu“ Alternativne teatarske aktivne kompanije (ATAK) iz Podgorice. Predstava je rađena po tekstu Dragane Tripković, u režiji Stevana Bodrože, a uloge tumače Marko Todorović, Omar Bajramspahić i Pavle Popović”, dodaju u Ministarstvu.

Who See će nastupiti iste noći na Gornjem – Starom trgu u Ljubljani.

“Biće to ujedno i njihov prvi nastup u Sloveniji. Koncert će početi u 20.30 časova, pri čemu će intro i warm up raditi naš DJ i producent Nikola Rajović (DJ Mono). Ulaz će biti slobodan”, kažu u Ministarstvu.

Koncipirajući pomenuti program, Ministarstvo kulture težilo je da inostranoj publici predstavi autorske projekte crnogorske nezavisne produkcije, ali i da auditorijumu u Sloveniji prvi put omogući priliku da isprati nastup popularnih hip hop izvođača iz naše države.

Send this to a friend