Kultura

Emotivna sjećanja Vanje Milačić na Jagoša Markovića: On je moja najveća ljubav, nikada to neću kriti

Foto: Nebojša Babić

Čuveni pozorišni reditelj Jagoš Marković preminuo je iznenada u 58. godini života.

Ostvario je blistavu karijeru i ovjenčan je sa više od trideset nagrada.

O privatnom životu poznatog reditelja ne zna se mnogo. Bio je oženjen pozorišnom kritičarkom Aleksandom Glovacki i glumicom Vanjom Milačić koja je u svojim ranijim intervjuima, uprkos razvodu, o Markoviću govorila sve najbolje.

“Mnogo sam naučila od njega, ne samo o pozorištu i drami, već o životu i odnosu između dvoje ljudi. Poznajem ga od devetnaeste godine. Izvršio je ključni uticaj na formiranje moje ličnosti i vrijednosnih sudova. Zbog toga sam mu vječno zahvalna”, ispričala je Vanja svojevremeno za Gloriju.

Glumica i reditelj su bili u braku jedanaest godina, ali su nesuglasice dovele do razvoda.

“Nismo se slagali oko nekih stvari. Zamolio me je da napustim stan, što sam i učinila. Ovo je bolno, suviše teško iskustvo za mene da bih javno govorila o detaljima koji su ionako važni samo njemu i meni. Situaciju mi otežava činjenica da tog čovjeka još uvijek volim. Za mene će on uvijek biti jedinstven i neponovljiv”, otkrila je tada glumica i dodala:

“Pamtiću ga kao blagog, šarmantnog, duhovitog, romantičnog, nepredvidljivog, maestralnog kreativca. Otkrio mi je mnoge profesionalne i životne tajne koje bi zauvijek ostale skrivene da nisam imala sreću da živim s njim. Jagoš je moja najveća ljubav, nikada to neću kriti. Vjerovatno i najljepša stvar koja mi se dogodila u životu”, zaključila je tada Milačićeva, prenosi Lepa i srećna.

Send this to a friend