Kultura

“What is Europe” najbolja predstava na MIT-u

“What is Europe” sarajevskog MESS-a je, po ocjeni publike, najbolja predstava na upravo završenom MIT festivalu na Cetinju. Riječ je o djelu Andraša Urbana.

“Posebno zadovoljstvo nam je publika MIT festivala, koja je svojim prisustvom, stavovima, osjećanjima i razmišljanjima, podigla ovaj festival na viši nivo. Stav publike da je ‘What is Europe’ najbolja predstava festivala, je stav publike kojoj je potrebna istina, kvalitet, hrabrost, promjena, bolje društvo, bez kozmetike u kulturi, i bez uljepšavanja i navikavanja na površne i komercijalne standarde kulture, društva, pozorišta. Mišljenje publike je upravo i mišljenje koje gajimo u Zetskom domu, uporno se trudeći već četri sezone, a nastavak tek slijedi. Hvala publici MIT-a, vidimo se na jubilarnom V MIT Festivalu- maj 2018”, riječi su Lidije Dedović, umjetničke direktorke Kraljevskog pozorišta na Cetinju, gdje je MIT održan od 14. do 28. septembra.

Pozorišna sezona u Kraljevskom pozorištu nastavlja se 5. oktobra izvođenjem komada “Ženidba”, koprodukcijom sa Crnogorskim narodnim pozorištem. Predstavu je po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, režirao Egon Savin. 

Send this to a friend