Kultura

Festival “Wonder Con” u Podgorici okupiće najskuplje svjetske filmske franšize

Ilustracija; Foto: YouTube screenshot

Vlada Crne Gore danas je na 66. sjednici, kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić, usvojila informaciju o realizaciji festivala “Wonder Con”.

U diskusiji je naglašeno da organizacija festivala “Wonder Con”, koji je kombinacija festivala stripa i gejminga, predstavlja priliku da se u Crnoj Gori realizuje unikatan tematski događaj u regionu i razvije prepoznatljiv proizvod sa tendencijom da postane tradicionalna manifestacija i svojevrstan brend, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

Održavanje festivala je planirano u septembru ove godine u Bemax areni, u trajanju od pet dana, a očekivanja su da bi festival moglo posjetiti minimum 20.000 posjetilaca.

“Procijenjeni troškovi organizacije festivala iznose više od 300.000 eura, s obzirom na visoke cijene nabavke i dopremanja licenciranih eksponata. Na festivalu će biti izloženo više najskupljih svjetskih filmskih franšiza koje su generisale višemilionske prihode od prikazivanja. Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo ekonomskog razvoja da pripremi Ugovor o strateškom partnerstvu za realizaciju festivala u Podgorici, uz finansijsku podršku od 50.000 eura, i dostavi ga Vladi na razmatranje”, zaključak je saopštenja.

Send this to a friend