Kultura

Film Iskra Gojka Berkuljana crnogorski kandidat za Oskara

Dugometražni igrani film „Iskra“, u režiji Gojka Berkuljana, crnogorski je kandidat za 91. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Najbolji strani film u 2018. godini.

Berkuljan

Scenario za film radili su Berkuljam i Ana Vujadinović i bio je jedini prijavljeni kandidat na javni konkurs Ministarstva kulture koji je bio otvoren do 10. septembra.

Selekciona komisija radila je u sastavu: Stevan Koprivica, dramski pisac, predsjednik i članovi: Nikola Vukčević, Željko Sošić i Ivan Marinović, reditelji, Žaklina Oštir, glumica, Jelena Mišeljić, producentkinja i Stefan Bošković, dramaturg.

Odluka je donijeta jednoglasno i tajnim glasanjem, na osnovu Specijalnih pravila Američke akademije i Pravila Ministarstva kulture.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bratmojmali
Gost
Bratmojmali

Nije mi bas jasno. Jedini prijavljeni kandidat i odluka je donesena jednoglasni tajnim glasanjem ..

nemamime
Gost
nemamime

to se zovu činjenice. ne znam što ima nejasno. film je bio jedini kandidat za finansiranje iz državnog budžeta. pravilnik američke filmske akademije NALAŽE tajno glasanje za odabir kandidata za dodjelu oskara stranom filmu, bilo ih jedan ili 168.

Kitoo
Gost
Kitoo

Top je film

Axiot
Gost
Axiot

Šta reći, a ne zaplakati

Budo veliki
Gost
Budo veliki

A, moj “Njegoše”, pizma te izjede. O njemu će čitav svijet da čuje, a ti ćeš đe i svi takvi. Brljotine su ti najviši domet. Vrni se na jezero i pecaj krapove.

Dug3,1milijarde
Gost
Dug3,1milijarde

Hahaha, sam predlog zaslužuje Oskara!

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Sta je radnja?

Send this to a friend