Kultura Regional Poster Award for Young Designers ALIBI

FLUID – regionalni konkurs za mlade dizajnere

FLUID dizajn forum i NVU FLUX raspisali su regionalni konkurs za mlade dizajnere – FLUID – Regional Poster Award for Young Designers.

Pravo učešća imaju mladi (do 35 godina) grafički dizajneri, kao i studenti dizajna i arhitekture, vizuelni umjetnici, fotografi, arhitekte iz regiona (Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Albanija).

Autorima prva tri selektovana plakata biće ponuđeno da u okviru FLUID dizajn foruma #09/2021 realizuju zajedničku izložbu plakata ili prezentaciju. Cilj konkursa je da potakne mlade autore iz regona da se bave aktuelnim angažovanim temama i kroz plakatsku formu izraze svoj stav. Jedan od ciljeva FLUX-a je podizanje društvene svijesti o ulozi dizajna u javnoj politici, kao i podizanje svijesti i razvoju kulture društveno-odgovornog dizajna.

Čanovi žirija: Mirko Ilić (SAD), Borut Vild (SRB), Dejan Kršić (HR), Ana Matić (CG) i Nikola Bada Radonjić (CG).

Rok za prijavu je 5. maj 2020. Prijava na http://www.fluid-forum.me/

Da podsjetimo, 2018. godine tema je bila KONTAMINACIJA / CONTAMINATION, nagradu FLUID (CONTAMINATION) AWARDS dobile su: Sanja Planinić (Sarajevo, BIH), Olga Mandić (Novi Sad, SRB) i Helena Tošić (Podgorica, MNE), čiju smo zajedničku izložbu imali prilike da vidimo u okviru FLUID dizajn foruma #07/2019.

Pošlogodišnja tema je bila POMJERANJA / SHIFTINGS, a nagrađeni su: Petar Stošić (Vranje, SRB), Stela Dujmušić (Sarajevo, BIH) i Lana Bulatović (Podgorica, MNE). Njihovu zajedničku izložbu imaćemo prilike da vidmo na ovogodišnjem FLUID-u, koji je zbog aktuelne situacije u vezi COVID-19 pomjeren za oktobar 2020.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prijedlog
Gost
Prijedlog

A možda da naprave izložbu od vizuala koje su iz godine u godinu radili za FLUID? Svake godine kvalitetom prevaziđu sami sebe, evo samo pogledajte kako je ovogodišnji vizual genijalno riješen, a ova boja je stvarno prelijepa (sve čestitke autoru)! Ta bi izložba bila svjetskog nivoa!

Istinoljub
Gost
Istinoljub

Boja je stvarno divna, ahahahaha!

Istinoljub
Gost
Istinoljub

Fluid – REGIONAL POSTER AWARD FOR YOUNG DESIGNERS ALIBI??? Ahahahahaha! Kako to pretenciozno zvuči! Neupućen čovjek bi pomislio da je u pitanju neka prestižna nagrada od svjetskog značaja, a ono – MADE IN CETINJE.

Mojeime
Gost
Mojeime

Koga briga sta Vi mislite?
Uostalom, graficki dizajn u Crnoj Gori je na ne bas pohvalnom nivou, i svako angazovanje i prilika, dobro dodje.

Istinoljub
Gost
Istinoljub

Naši grafički dizajneri (za koje tvrdite da im rad nije na pohvalnom nivou) se uglavnom školuju na Cetinju, i to kod ljudi koji organizuju FLUID i dodjeljuju ovaj prestiž od nagrade. Svojim komentarom ste zapravo indirektno opisali njih kao predavače, a time i kredibilitet nagrade koju dodjeljuju.

Send this to a friend