Kultura

FOTO: Završen podgorički festival lutkarstva: Grand prix za Kragujevčane

Nagrada za najbolju režiju pripala je Evgeniju Ibragimovu zа visokа dostignućа u režiji predstаve „Bajka o ribaru i ribici“ u izvođenju Gradskog pozorišta Podgorica. Po mišljenju stručnog žirija, nagrada za najbolju dramaturgiju otišla je u ruke Zdravi Kamenovoj za predstavu „Ružno pače“, Teatra A, Sofija iz Bugarske.

Nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena Stefanki Kjuvlijevoj zа srpsku predstаvu „Radoznalo slonče“, koja je dobila i nagradu za najbolje estetsko-tehnološko rješenje za predstavu „Ledeno srce“ pozorišta lutaka Mostar iz Bosne i Hercegovine, a najbolju originalnu muziku imala predstava Gradskog pozorišta Podgorica „Bajka o ribaru i ribici“, autora Nikolaja Joakimova, kome je i pripala.

Dodijeljene su i tri ravnopravne nagrade za glumačko majstorstvo i to Aleksander Grami iz Teatra šangajske akademije Šangaj iz Kine, zа ulogu Gulivera u predstаvi „Guliverove avanture“ Albanskog nacionalnog dječjeg centra i lutkarskog pozorišta Tirana, Albanija, ansasmblu predstave „Ledeno srce“ Pozorišta lutaka Mostar i ansamblu predstave „Bajka o ribaru i ribici“ Gradskog pozorišta Podgorica.

Festival, koji se održavao od 9. do 13. septembra posjetilo je između tri i četiri hiljade posjetilaca, a ulaz na sve predstave je bio slobodan.

 

 

 

 

 

Send this to a friend