Kultura

Gitarom kroz svijet sa Nađom

Kulturni centar Nikola Đurković je tokom 2018. godine implementirao projekat Gitarom kroz svijet 2018. koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore po Odluci o sufinansiranju programa i projekata od značaja za ostavrivanje javnog interesa u oblasti kulturno – umjetničkog stvarlaštva (muzička i muzičko – scenska djelatnost) u 2018. godini.

Aktivnosti ovog projekta podrazumijevaju sufinansiranje učešća talentovane muzičarke Nađe Janković na priznatim takmičenjima i na različitim obrazovnim kampovima, radionicama, edukacijama i seminarima koji su se održali u Njemačkoj tokom prve polovine 2018. godine.

Prvi festival i takmičenje na kojem је učestvovala u sklopu realizacije ovog projekta bilo je u Štutgartu na međunarodnom prestižnom takmičenju ,,X Rago International Competitio” koji se održao od 8 do 15. februara 2018. godine.

Zatim je 27. marta održala solistički koncert u njemačkom gradu Tolaju u pokrajni Sarland na festivalu “10. Gitarrentage fur kinder und jugendliche im Saarland”.

Treći Nađin nastup u okviru realizacije ovog projekta je bio na festivalu u Trosingenu koji se održao od 19 – 22. aprila 2018. godine. I na kraju imala je nastup na jednom od najznačajnijih evropskih i svjetskih festivala za klasičnu gitaru u Monhajmu na Rajni od 30 – 02. juna 2018. godine.

Send this to a friend