Kultura

Gradsko pozorište sprema lutkarku predstavu Prodavnica igračaka

Gradsko pozorište Podgorica počelo je probe za novu lukarsku predstavu „Prodavnica igračaka“. Po tekstu Aleksandra Popescua, režiju i adaptaciju potpisuje poljski reditelj Jaroslav Antoniuk. Predstava će
premijerno biti izvedena 17. februara u sali DODEST.

„Prodavnica igračaka“ priča je o djevojčici Dini koja se igrajući prebacije u svijet fantazije, čemu doprinosi zla vještica Noć. Tamo stiže u neobičnu radnju igračaka, gdje svaku igračkukupac plaća jednom godinom svog života. Dina se, uprkos opomenama i molbi mladog dimnjačara, baca na igračke. Što je više igračaka kupovala, to je sve više starila. Shvatila je šta se dogodilo tek kada je postala starica.

Ova priča razotkriće djeci poznatu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednosti imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost. U ovoj predstavi odrasli će prije svega vidjeti tugu zbog prolaznosti svega, ali i zbog materijalizacije ljudskih odnosa.

Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić i Pavle Ilić.

Reditelj Antoniuk uradiće i songove za predstavu, a pored njega u autorskom timu su još: Eva Farkašova  (scenografija, kostimografija i idejno rješenje lutaka), Bogdan Szczepanski (muzika) i Zoran Đerić (lektor).

 

Send this to a friend