Kultura

Grčki predsjednik obišao muzeje na Cetinju i u Budvi

Predsjednik Grčke Prokopis Pavlopoulos, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, danas je sa članovima svoje delegacije obišao Narodni muzej na Cetinju.

Domaćini grčkoj delegaciji bili su ministar kulture Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan i direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastazija Miranović.

Domaćini su Predsjedniku Pavlopoulosu predstavili muzejske zbirke koje se čuvaju u Dvoru kralja Nikole na Cetinju i upoznali ga sa dijelom bogatog kulturnog nasljeđa i istorije Crne Gore. Nakon Cetinja, Predsjednik Pavlopoulos sa delegacijom je posjetio Budvu, gdje je u pratnji Bogdanovića, predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i direktorice JU Muzeji i
galerije Budve Lucije Đurašković obišao Stari Grad i Muzej grada Budve.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zagato
Gost
Zagato

Bogdanovic mu je objasnio da fale neki exponati…cekamo da ih vrate ovi sto su ih pozajmili ..kad dodjes opet vidjeces ih

Blago
Gost
Blago

Lucija je dama i ima zvanje, a u dvor kralja Nikole upravnica Jović izigrava posetioca dok joj predsjednika Grčke vodi vodičkinja muslimanka koja priča o Crnoj Gori i njenoj istoriji.O Crna Gora, Crna da teško možeš biti crnja!!!

Jovanka
Gost
Jovanka

Vele reka je kad je usa u muzej na Cetinje:”Cini li se meni ili odje fali nesto?”

marve
Gost
marve

LUCIJA kao pas vodic,Budva izvukla KVISKA iz kancelarije

Eviva 4 pečata
Gost
Eviva 4 pečata

Posebno mu se svidio Njegošev sat!

Send this to a friend