Kultura imao je neprijatan susret sa novinarima

Handke: Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke, imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas poslije podne planirani “kratki susret” sa predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen tokom dana, ali je situacija eskalirala tokom večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsjednik pokrajine Koruška Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke je, najprije, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Njemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora:

“Stojim ispred svog ulaza i tu je 50 novinara. I svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao… Pitaju kako reaguje svijet, reakcija na reakciju… Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja “, poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio “Oe1”.

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova djela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Kako ga ućutka ekspert Nikolaidis?

Gagi
Gost
Gagi

Kako nedavno rece Vulin vojni minstar Srbije ” Handke je veliki,veliki prijatelj Srbije”da to izjavi koji Srpski pisac bilo bi u redu,ali vojni ministar bez mozga i skole.Takvi predstavljaju Srbiju,nazalost.

Send this to a friend