Kultura

Izabran crnogorski predstavnik za Bijenale arhitekture u Veneciji

Na konkursu za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja postavke u crnogorskom paviljonu na Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji, odlukom žirija izabrano je rješenje „SYNTONY“ i autorski tim u sastavu Vasilija Abramović,Ruairi Glin i Parker Hejl.

Žiri je izvršio detaljan pregled osam prispjelih konkursnih radova i jednoglasno ocijenio da je ovaj rad dao najkompletniji odgovor na postavljenu temu Bijenala „Kako ćemo živjeti zajedno?“, odnosno na postavljeni početni odgovor crnogorske postavke „Ka transaktivnoj prostornoj percepciji“.

Odluku o izboru rada koji će predstavljati našu zemlju na ovoj izložbi donio je jedanaestočlani žiri međunarodnog konkursa za izbor autorskog tima, koncepta i sadržaja crnogorske postavke na  Međunarodnom bijenalu aritekture u Veneciji, u sastavu: kuratorka Svetlana K. Perović, komesar Dragan Vuković, Dragana Čenić, Darko Petrušić, Petrica Duletić, Borislav Vukićević, Miljana Zeković, Dražen Arbutina, Milena Stavrić, Branka Cuca i Mirjana Prpa.

Crna Gora učestvovaće na predstojećoj izložbi arhitekture koja će se održati od 23. maja do 29. novembra. Temu 17. Bijenala „Kako ćemo živjeti zajedno?“ postavio je ovogodišnji umjetnički direktor/ kurator izložbe Hašim Sarkis, koji poziva na „osmišljavanje novih prostora u kojima ćemo živjeti velikodušno zajedno“, te upućuje na traganje za novim „dogovorima o prostoru“ i „novim geografijama udruživanja“, koje zahtijevaju „globalno djelovanje“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
a što znam ja¿¿
Gost
a što znam ja¿¿

Shvatih li ja ovo dobro:
Crnu Goru predstavlja pobjednik “međunaridnog konkursa”?!?

Pa kakve veeze CG onda ima sa tim V. bijenalom,
osim što smo finansijeri-sponzori nekog svjetskog tima?

Send this to a friend