Kultura

Izložba nikšićke autorke u Kotoru: Marijine fotografije su njena duša

“Otisak duše” je naziv izložbe fotografija Nikšićanke Marije Drašković, koja je otvorena sinoć u Galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković” u Kotoru.

Izložba se sastoji iz dva segmenta, a Drašković kaže da je jedan dio ženska senzualnost, a drugi dio ljepote Crne Gore.

Foto: Radio Kotor

“Izložba nosi simboličan naziv “Otisak duše” jer na kraju svega ostaje samo duša. Živimo u materijalnom svijetu i na kraju kada dostignete nešto u životu što ste željeli niste srećni, jer ništa vanjsko ne može da nas usreći. Svi odgovori su u nama tako da je duša sve što nam ostaje. U univerzumu smo svi jedno i svi smo povezani”, ističe ona.

Foto: Radio Kotor

Prema Marijinim riječima, svako će u njenim fotografijama vidjeti nešto drugo, a u suštini, svi će vidjeti samo ono što se nalazi u njima i što se krije u dubini njihove duše.

“Duša se može gužvati, može boljeti, može se slomiti na sitne djelove, ali strasti iz nje nikada ne mogu prestati da naviru. Moj jedini cilj je dodirnuti i osjetiti dušu ljudi koji posmatraju fotografije”, dodala je Drašković za Radio Kotor.

Foto: Radio Kotor

Drašković je rođena u Nikšiću 1983. godine. Fotografijom se bavi zadnjih desetak godina. Svoju prvu samostalnu izložbu je imala prije četiri godine u Nikšiću u okviru festivala “Nikšićko proljeće”.

Kroz svoj rad autorka se trudi da posmatraču prenese energiju koja poziva na život, na stvaranje. U svakoj od ovih fotografija je i dio nje same, dio njenog života, emocije i ljubavi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gospodin
Gost
gospodin

umijem i ja da slikam sa fotoaparatom i da glumim ludilo
ova riba nije normalna brate,totalno pukla

Leopold
Gost
Leopold

Pozdrav za moju komšinicu Mariju. Željko M.

Jovana M
Gost
Jovana M

Izuzetno talentovana mlada žena, puna duha i kreativnosti.

Emotivna
Gost
Emotivna

Prelepo!

Send this to a friend