Kultura Školu vodi Petar Vujošević

Izložbom radova završena ljetnja škola mozaika

U Starom Baru u ponedjeljak veče otvorena je izložba radova polaznika ljetnje škole mozaika. Škola, koju tradicionalno u okviru „Ljetopisa“, vodi Petar Vujošević, ove godine okupila je oko 40 polaznika različite uzrasne dobi, koji su vještine u ovoj umjetničkoj tehnici sticali od 22. jula, kada je škola ove godine počela sa radom.

Autor i osnivač Ljetnje škole mozaika je Petar Vujošević, magistar slikarstva. Za njenu organizaciju i rad, 2015. godine je dobio Nagradu ULUPUDS-a za najuspješnijeg likovnog pedagoga na 50. Dječjem oktobarskom salonu, održanom u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu:

„Ovo je sedma škola mozaika i za to treba da zahvalimo Kulturnom centru grada Bara i „Barskom ljetopisu“ jer se u sklopu Pratećeg programa odvija cio niz radionica: Radionica grafike, keramike, neke plažne radionice koje su vrlo uspješne, a između ostalog i ova radionica mozaika. Odziv je bio veliki, svi su marljivo radili ovih 15 dana u velikoj koncentraciji u jednoj veoma finoj atmosferi, tako da je nastao ogroman broj radova koje možete vidjeti. Ono što vi ne vidite je što su ta atmosfera i taj rad donijeli ovdje u čemu smo mi boravili, uživali i učili mnogo jedni od drugih“, istakao je Vujošević na otvaranju izložbe i tom prilikom se zahvalio kako srdačnim radnicima u Starom Baru, tako i ljudima koji se bave obradom kamena i koji su materijal ustupili školi.

Radovi polaznika biće izloženi u Amfiteatru starobarske tvrđave do kraja festivala, 18. avgusta.

Send this to a friend