Kultura Kraljevsko pozorište Zetski dom

Jadransko-jonski online pozorišni festival za kraj ADNICH projekta

Kraljevsko pozorište “Zetski dom”, u svojstvu lidera, uskoro završava dvogodišnji projekat ADNICH kofinansiran od strane INTERREG-IPA CBC IT-AL-ME programa, koji se, u cilju stvaranja inovativnog prekograničnog kulturnog proizvoda, odnosi na promociju nematerijalnih kulturnih dobara kroz umjetnost i pozorište. Partneri projekta su Međunarodni teatarski institut – ITI i Univerzitet Salento iz Lećea (Republika Italija), Fakultet dramskih umjetnosti i NVO Qendra Event iz Tirane (Republika Albanija).

U okviru projekta, Kraljevsko pozorište “Zetski dom”, realizovalo je predstave “Pobuna mornara”, rd. Dijega de Bree, “Balkan Boys”, rd. Siniše Evtimova, “Razgovori o ljubavi”, rd. Jerneja Lorencija, “Tri sestre”, rd. Branislava Mićunovića i “Ko se boji Virdžinije Vulf”, rd. Paola Mađelija.

Među posljednjim partnerskim aktivnostima je realizacija Jadransko-jonskog online pozorišnog festivala o nematerijalnim kulturnim dobrima u periodu 1-29. mart, na kojem će putem YouTube kanala Adnichfest biti prikazane odabrane produkcije iz svih zemalja učesnica, filmovi, rezultati antropološkog istraživanja Univerziteta Salento o socijalnim i kulturnim vezama tri zemlje, aktivnosti Crnogorskog internacionalnog teatarskog instituta, uz tematske konferencije.

U okviru programa Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” publika će biti u prilici da pogleda predstavu “Pobuna mornara”, rd. Dijega de Bree (12. marta u 19:00h online), dokumentarni film „Tihi dom“, studenata III godine režije Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja o pozorišnim umjetnicima u doba pandemije korona virusa u 2020. godini (13. marta u 19:00h online), kao i predstavu “Sin”, rd. Mirka Radonjića (14. marta u 15:00h online i u sali).

Projekat ADNICH biće okončan 31. marta 2021. godine.

Send this to a friend