Kultura

Kapičić, Garko i Bazzeli u Savjetu za filmsku djelatnost Crne Gore

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović formirao je Savjet za filmsku djelatnost, kao stručno savjetodavno tijelo koje će razmatrati pitanja iz oblasti filmske djelatnosti, stručnog i naučnog unaprijeđenja i razvoja crnogorske kinematografije, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

“Članovi Savjeta su: Stefan Kapičić, Gabriel Garko i Bojan Bazzeli, uspješni i ostvareni glumci i reditelji, koji su u svojim međunarodnim karijerama ostvarili značajnu saradnju sa uticajnim akterima iz domena kinematografije”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva kulture su pojasnili da će članovi novoobrazovanog Savjeta svojim zalaganjem i radom doprinijeti jačanju crnogorske kinematografije i dodatno osnažiti pozicioniranje Crne Gore kao filmske destinacije.

“Savjet za filmsku djelatnost će imati zadatak da daje stručna mišljenja u procesu izrade dokumenata iz oblasti kinematografije, pokreće i razmatra prijedloge i inicijative koji se odnose na unaprijeđenje filmske djelatnosti (posebno u kontekstu izrade strategija i propisa), kao i da predlaže aktivnosti koje za cilj imaju saradnju sa naučnim ustanovama i institucijama koje se bave filmskom djelatnošću u zemlji i inostranstvu”, piše u sopštenju.

Iz Ministarstva kulture su dodali da će na ovaj način Crna Gora biti promovisana kao atraktivna filmska destinacija.

“Takođe, Savjet će i afirmisati politike Vlade Crne Gore u oblasti kinematografije, ali i promovisati Crnu Goru kao atraktivnu filmsku destinaciju na međunarodnom planu”, zaključili su u saopštenju.

Iz Ministarstva kulture su podsjetili na ostvarenja ovih velikih umjetnika i zbog čega su baš oni članovi Savjeta.

Stefan Kapičić (1978) je glumio u velikom broju predstava, serija i filmova (“Podijum”, “Kordon”, “Skoro sasvim običana priča”,”O štetnosti duvana”,”Slobodan pad”, “Ulični hodač”, “Obični ljudi”, “Čarlston za Ognjenku”, “Vratiće se rode”, “Jedinica”, “Larin izbor”, “Veliko čudo”, “Bićemo prvaci svijeta”, itd), a holivudsku premijeru je imao u filmu “The Brothers Bloom” što je bio i početak njegove inostrane karijere. Živi i radi u Los Anđelesu, a njegovo najpoznatije holivudsko ostvarenje je film “Deadpool”.

Gabriel Garko (1972) je italijanski glumac, koji je karijeru započeo 1990. godine. Ostvario se u velikom broju filmskih i televizijskih uloga (“Kalas legenda”, “Čast i poštovanje”, “Paparaci”, “Prelijepa ženo”,”Njen tajni život”, “Crni anđeo”, itd). Međunarodno priznanje Flaiano dobio je 2016. godine. Živi i radi u Italiji.

Bojan Bazzeli (1957)  je crnogorski reditelj, rođen u Herceg Novom, a studirao u Pragu. Pored velikog broja ostvarenja (“Prsten”, “Gospodin i Gospođa Smit”, “Kralj Njujorka”, itd), dobitnik je brojnih priznanja (1990. godine  “Independent Spirit Awards”, 1996. i 1998. godine “American Independent Commercial Producers (AICP)”, 1998. godine “Gold Clio” za najbolju kinematografiju, a njegov film “Kalifornija” dobio je nagradu za najbolju kinematografiju na filmskom festivalu u Montrealu). Živi u Los Anđelesu, gdje sarađuje sa eminentnim stvaraocima iz domena kinematografije. Član je prestižnih organizacija “Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS)” i “American Society of Cinematographers (ASC)”.

11

avatar
1000
9
2
0
 
11
VikotorijaJežCrnogorka🔥Gabriel GarkoA....
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vikotorija
Gost
Vikotorija

Kapicic je pre pre prelijep

Crnogorka🔥
Gost
Crnogorka🔥

Bože mi pomozi??!!

A....
Gost
A....

Erl Klark, Koti Klark, Noris Kol… Što ćemo sa njima? Oni su bili takođe pojačanja za jednokratnu upotrebu, i to za debele pare. Oće li i ovo biti kao MACOC i Marina Abramović? Koliko koštaju ovi stručnjaci za filmsku umjetnost? Koliko je meni poznato, relativno mladi glumci i reditelji mogu biti dobri u svom poslu, ali ne moraju niti jesu,… Više »

Podgoricanin
Gost
Podgoricanin

Fortebraci 🙂

Crmnicanin
Gost
Crmnicanin

Bravo !

Obozavateljka
Gost
Obozavateljka

Mozete li obavjestit javnost kad Gabrijel Garko dolazi u Crnu Goru!

Gabriel Garko
Gost
Gabriel Garko

Tu sam.Samo da raski$elim noge i prebacim dva džaka cimeta i izlazim u čaršiju.

Garfild
Gost
Garfild

Ova prva dvojica su ostvareniji manekeni nego glumci!

Vvv
Gost
Vvv

Poklonite mi Garbiela Garka za rođendan😀

Franko
Gost
Franko

I za njjih će poreski obveznici morati da odvajaju od svojih usta. E svašta od ove države!

Jež
Gost
Jež

Eto, moraće…..što da se radi.Znam krivo ti je, posebno zbog Stefana….trpi.

Send this to a friend