Kultura

KIC Budo Tomović predstavio učesnike festivala MAKADO

Na repertoaru ovogodišnjeg šestog festivala MAKADO (Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja) je pet predstava, među kojima i jedna za djecu.

Festival će početi 27. i trajaće do 31. januara 2021. godine na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”.

U skladu sa epidemiološkim mjerama, broj posjetilaca u velikoj sali ograničen je na 50, a u Dodestu na 30 osoba. Besplatne karte mogu se preuzeti od sjutra na biletarnici KIC-a od devet do 15 sati. Najviše je moguće dobiti po dvije karte.

Početak svih predstava zakazan je za 18 časova.

U nastavku pročitajte koje vas predstave očekuju u okviru ovogodišnjeg festivala MAKADO.

27.01. Velika sala 18h

Centar za kulturu Tivat/Šabačko pozorište
APLIKACIJA VOLAND
Tekst: Milena Bogavac
Režija: Kokan Mladenović
Igraju: Kristina Pajkić, Jelena Ilić, Miloš Vojnović, Aleksandar Jovanović

Radi se o uticaju mobilnih telefona na naš svakodnevni život, sa projekcijom na budućnost, a u samoj predstavi publika će upravo morati da koristi svoje telefone na kojima će instalirati traženu aplikaciju da bi igranje počelo.

makado 21

28.01. Sala DODEST 18h

NVO Korifej-Kolašin
LUCKASTI KLOVNOVI
Tekst: Tode Nikoletić
Režija: Anđelija Rondović i Sanja Vujisić
Igraju: Anđelija Rondović i Sanja Vujisić
Neobični klovnovi Toto i Tati u luckastoj borbi za titulu najboljeg klovna dokazuju se publici kroz šašave borbe nadjačavanja, spletki, smicalica. Sukob u kome se djeca dovode do spoznaje da koliko god ima tuge na svijetu, sreća i radost treba da osvoje naša srca i da je za dobru zabavu potrebno ne jedan, ne dva, nego 1000 klovnova. Predstava je za uzrast 3+ (zakljucno sa petim razredom osnovne škole).

29.01. Velika sala 18h

Centar za kulturu Berane
LICE
Tekst: Aleksandar Galin
Režija: Zoran Rakočević
Igraju: Danilo Lončarević, Vanja Jovićević, Đorđije Tatić, Maša Labudović
“Naše, ljudsko lice, šta god da se desilo sa njim – ostaje kod prepoznavanja, naša lična karta, naš DNK. Kad kažemo nečije ime – zamišljamo njeno/njegovo lice. Čini se da je krupan kapital, povezan sa svjetskim centrima farmacije i izrade implatanata, doskočio neuništuvosti ljudskog lica. Prljavi novac, dakle, promijeniće tok svjetske istorije. Živjela budućnost, ko ste da ste, možda se prepoznamo!“ kazao je reditelj Zoran Rakočević.

30.01. Sala DODEST 18h

Kazalište Grupa/Triko cirkus teatar-Zagreb
MISTERO BUFFO
Prema tekstu autora: Dari Fo
Režija: Lee Delong
Igra: Dražen Šivak
Muzička pratnja: Igor Dorotić
Virtuozna monodrama, zbirka satiričnih monologa nobelovca Darija Foa “Mistero Buffo” u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong. Tekst talijanskog dramskog pisca, scenografa, redatelja i glumca, dobitnika Nobelove nagrade za književnost Darija Foa veliki je glumački izazov, ne samo zbog vrtoglave izmjene brojnih likova i stilova igre, nego i iskonskog žara i scenskog šarma koji izvođač treba pronaći kako bi držao pažnju publike, poput putujućih glumaca iz doba srednjeg vijeka. Njihove monologe Dario Fo je prikupio i obogatio, davši glumcu zadatak da žonglira kroz desetine likova dok u jednoj ruci drži komediju, a u drugoj tragediju.

31.01. Sala DODEST 18h

NVO Montenegrin universal theatre-Podgorica
POTONJA URA NJEGOŠEVA
Tekst: Slobodan Tomović
Režija: Blagota Eraković
Igra: Slobodan Marunović

Darko Šćepanović: “Šireći Njegoševu misao na svim kontinentima (osim Afrike), glumac Slobo Marunović je još više oživio duh i onako besmrtnog vladike Rada Tomova, pokazavši njegovu sveprisutnost i univerzalnost njegovog djela u najljepšem svijetlu – pozorišnom. Ulogom koja je, po mom mišljenju, obilježila njegovu glumačku karijeru, Marunović je svijetu poslao jasnu poruku: Njegoš je naš koliko i svjetski”.

I.Che.

 

Send this to a friend