Kultura

KIC POP hor na međunarodnom koncertu horova regiona “U zagrljaju”

KIC POP hor

Podgorički KIC pop hor na poziv udruženja „La Viva Balkan“ i “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu”, kao i Muzičkog centra “Rezonanca ‘’ iz Konjica, učestvovaće u subotu, 10. juna 2023. godine na velikom međunarodnom koncertu horova pod nazivom “U zagrljaju”, u kino-sali Narodnog univerziteta u Konjicu od 19.30 h.

Uz popularni, prvi crnogorski pop hor, učešće su potvrdili : Vokalni ansambl Bugojno iz Bugojna, Mješoviti hor Seljo AKCUS-a iz Sarajeva, Hor profesora ETŠ i prijatelji – Bečej, Dječji hor Rezonanca, Vokalni ansambl Rezonanca, učenici Osnovne muzičke škole Rezonanca iz klase za violinu iz Konjica.

Na koncertu „U zagrljaju“ predstaviće se 160 horista iz pet horova, koji će uz svoj repertoar, izvesti i dvije zajedničke kompozicije. Koncert će otvoriti svi horovi izvođenjem kompozicije “Moja zemlja’’, posvećene Bosni i Hercegovini i himne Udruženja „Domovinu gradi obrazovanje“. Publici će se, uz čelnike Grada Konjica i organizatore, obratititi dobitnica brojnih domaćih, regionalnih i svjetskih nagrada za poeziju, promoterka ljubavi, mira sloge, ujedinjenja ljudi, gospođa Gordana Sarić, Nikšićanka, a rođena Konjičanka. Koncert „U zagrljaju“ održava se u okviru manifestacije ‘’Dani Grada Konjica’’, a pod pokroviteljstvom tog grada.

Dirigentica KIC pop hora Zoja Đurović ističe da su prethodnih sedmica probe bile intenzivne, te da će se Podgoričani predstaviti sa četiri kompozicije, akapela izvodeći: Oj đevojko drugarice, Konjuh planinom, Crnom Gorom i Grudi balkanske. Đurović očekuje odlično izvođenje, puno aplauza kao i lijepo druženje sa horistima iz regiona i domaćinima iz Konjica.

KIC pop hor iz Podgorice, prema riječima menadžerke hora Snežane Burzan Vuksanović, pridružio se horovima iz BiH, Srbije i Hrvatske, koji su još 2011. pod zajedničkim nazivom ‘’La Viva Balkan’’ potpisali Memorandum o saradnji sa horovima iz Francuske, te do korone, razmjenjivali koncerte i turneje.

“Njihova osnovna poveznica je prepjevana Deklaracija o ljudskim pravima, a izvođena je prethodnih godina na brojnim koncertima u Francuskoj, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Novim Memorandumom o saradnji, asocijaciji ‘’La Viva Balkan’’, uz već postojeće, pridružena je i Crna Gora”, naglašava Burzan Vuksanović.

Na kraju dodajmo da KIC pop hor koji već duže od šest godina radi pod okriljem NVU Kutak, najavljuje i sljedeći nastup, u subotu 17. juna u podne na Tjentištu, kada će koncertom „Bez dileme – antifašizam“ obogatiti veliku proslavu jubileja – 80 godina slavne bitke na Sutjesci.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hurem
Gost
Hurem

Bravo sve vam cvjetala🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶🫶👏👏👏👏👏

Send this to a friend