Kultura

Knjiga Srđana Lekovića promovisana u Kući Đure Jakšića

Foto: Bar info

Barski pjesnik Srđan Leković promovisao je posljednju zbirku poezije “Riječ i tišina” u beogradskoj Skadarliji, u Kući Đure Jakšića. Bilo je to prvo predstavljanje Lekovića beogradskoj publici.

O knjizi je pred mnogobrojnom publikom, pored autora, govorio pjesnik Srđan Bajić, dok je moderator večeri bio Saša Stojanović. Na klaviru je čitavu promociju propratio Miroslav Ćosović.

“Bilo je zaista dosta publike, lijepo druženje, puno razgovora, stihova, crmničkog vina… Prisutni su, nadam se, uživali, a i mi učesnici zajedno sa njima. Posebno sam počastvovan što je promocija odrađena na ovom kultnom mjestu, u Skadarliji”, kratko je iz Beograda za Bar Info rekao Leković.

Srđan Leković je član Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, rođen je u Beogradu, osnovnu školu završio u Sokobanji, srednju u Baru, a diplomirao u Kotoru, na Pomorskom fakultetu. Prve stihove publikovao je 1996. godine u zborniku “Izgleda da će jugo” Udruženja književnika “Ars Antibari” iz Bara. Samostalnu zbirku poezije “Kad je riječ o tebi” objavio je 2005. godine, a dvije godine kasnije i drugu pod naslovom “Svitac”. Treća zbirka “Sveimen” izdata mu je 2015, a “Riječ i tišina” ove godine. Živi i radi u Baru.

Send this to a friend