Kultura

“Ko je ubio Dženis Džoplin” odigrana u Budvi: Aplauzi i ovacije kao nagrada za ekipu predstave

Foto: Grad teatar

Dramski program XXXVI festivala “Grad teatar” nastavljen je sinoć izvođenjem predstave Tijane Grumić „Ko je ubio Dženis Džoplin“, u režiji Sonje Petrović.

Riječ je o produkciji Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i OPENS – Omladinske prestonice Evrope Novi Sad, podsjećaju iz budvanskog festivala.

“Ko je ubio Dženis Džoplin?” je intrigantna predstava sa obiljem muzičkog repertoara koja nas vodi u 1970. godinu, u sobu 105 holivudskog Lendmark hotela, gdje je sa samo 27 godina preminula Dženis Džoplin.

Postavlja se pitanje – ko je ubio Dženis Džoplin? Da li je to bila njena porodica, prijatelji, propale ljubavi, alkohol, droga ili društvo u kome je živjela? I da li to isto društvo ubija žene i danas, dio je opisa predstave.

Publika na sceni između crkava sinoć je zajedno sa glumcima pjevala i igrala dok se na pozorišnoj sceni odvijala predstava, a na kraju se ovacijama i aplauzima zahvalila za ovaj nesvakidašnji pozorišni doživljaj, ističu domaćini.

Foto: Grad teatar
Foto: Grad teatar

Glumica Bojana Milanović, koja tumači jednu od dvije uloge Dženis Džoplin, nakon izvođenja je kazala da je svako ambijentalno igranje ove predstave posebno, jer se cijela atmosfera pretvori u koncert i Vudstok.

“Večeras je bilo nestvarno. Čuo se šum mora, crkva u pozadini i publika koja je bila fenomenalna, tako nas je divno pratila. Prepoznala sam osjetljivu publiku koja je baš željela da čuje ovu priču. Drago mi je što su na izvođenjima uvijek pristune sve generacije i to nam je dokaz da u svakom ko je bio u publici ima i pomalo Dženis. I u nama, naravno”, poručila je glumica.

Glumac Stefan Vukić je kazao da je uvijek odlična reakcija publike tokom izvođenja ove predstave i istakao da je u Budvi bilo posebno.

“Vjerujem da je tome doprinio ambijent i samo ljeto, ali je bila zaista dobra energija. Ja sam veliki fan te muzičke ere, ali najmanje sam propratio Dženis i i najmanje sam o njoj znao. Radeći na ovoj predstavi toliko smo je zavoljeli i približili joj se toliko da je to nevjerovatno. U publici sam prepoznao mnogo fanova Dženis Džoplin, ali čini mi se i mnogo fanova pozorišta, koji su tokom predstave postali fanovi Dženis Džoplin, kao i mi što smo učestvovali u radu”, kazao je Vukić.

Pored Milanović i Vukića, u predstavi igraju Sonja Isailović, Dimitrije Aranđelović, Vukašin Ranđelović, Petar Banjac, Filip Grubač i Igor Sakač.

Režiju i koncept potpisuje Sonja Petrović, dramaturgiju Nikolina Đukanović, likovno rješenje kostima Senka Ranosavljević, a scenografiju Željko Piškorić.

Send this to a friend