Kultura

Kolege se opraštaju od Janketića: Hvala za svaku riječ

Foto: Jelena Jovanov

Velikan jugoslovenskog i srpskog glumišta, Mihailo Miša Janketić, preminuo je u Beogradu u 81 godini.

Otišao je jedan od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumaca, veliki profesionalac, umjetnički uzor mnogima, a njegove kolege se u nevjerici opraštaju od barda našeg glumišta.

Glumac Vojislav Brajović napominje da smo izgubili jednog od najznačajnjih srpskih glumaca

“Ostali smo uskraćeni za talenat, energiju i ljubav prema teškoj profesiji kao što je gluma, po čemu je Janketić bio poznat. Vjerujem da će tu baklju odanosti profesiji nastaviti njegov sin Marko”, kazao je Brajović za Tanjug.

Na vijest o smrti Miše Janketića brojne umjetnici oglasili su se na društvenim mrežama i uputili posljednji pozdrav dragom kolegi.

Glumica Milica Milša podijelila je kolaž fotografija uz emotivno sjećanje.

“Veliki Miša Janketić! Imala sam sreću i čast da u Bijeloj lađi godinama dijelim kadar sa Vama, da se svaki put kad dobijem scenario i vidim da imam scene sa Vama radujem dogodovštinama premijera Majstorovića i Melise, jer je rad sa Vama bio istinsko zadovoljstvo. I svi znaju da ste mi omiljeni partner u Bijeloj lađi bili Vi…. jer ste posebni, veličanstveni, i kao čovjek i kao glumac i kao kolega… Putujte mirno dragi moj Majstoroviću… voli Vas Vaša Melisa!”

Sloboda Mićalović uz Janketićevu fotografiju kratko je poručila…

“Hvala za svaku riječ….. Sa anđelima putuj”.

Viktor Savić oprostio se od dragog kolege.

“Čika Miša Janketić 1938-2019 #misajanketic #glumac #legenda”

Glumci Dragana Dabović, Stefan Buzurović, Petar Benčina, pevač Nikola Rokvić….i mnogi drugi uputili su posljednje zbogom velikom Miši.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
djuradj
Gost
djuradj

…kako se pojedini licemjerno reklamiraju sa pozdravima i teatralnim obracanjem…ko je od njih bio u posjetu, popio kafu sa njim kuci ????..nisu imali vremena, gradili su karijeru…

Filip
Gost
Filip

Sramota sto se sahranjuje u Beogradu pored Tomaseva kojeg je toliko volio i ceznuo za njim.

ćaZe
Gost
ćaZe

e bas je ceznuo za Tomasevom…ne pricaj gluposti!

Send this to a friend