Kultura 10. konkurs

Konkurs časopisa Avlija za najbolju kratku priču i pjesmu za 2020. godinu

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA iz Rožaja raspisala je 10. međunarodni konkurs za najbolju neobjavljenu kratku priču i pjesmu u regionu za 2020. godinu. Konkurs je otvoren od 1. do 31. decembra 2020. godine.

Autori koji žele da konkurišu trebaju poslati samo jednu kratku priču (crticu ili short story) do jedne strane i(li) jednu kratku pjesmu do 18 stihova.

Prijavljene kratke priče i kratke pjesme mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćirilicom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom). U slučaju da autori pišu na nekom od drugih jezika (romski, albanski, goranski, makedonski, slovenački, bugarski, turski itd.) uz original poslati prijevod na jedan od navedena četiri jezika.

Priče i pjesme se šalju na e-mail: avlija.konkurs@gmail.com.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. marta 2021. godine na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.

Pobjedničke priče i pjesme kao i izabrane priče i pjesme biće objavljene u 23. broju časopisa Avlija kao i na portalima Avlija.me i Konkursiregiona.net.

Autorima, dobitnicima prvog, drugog i trećeg mjesta za najbolju neobjavljenu kratku priču i kratku pjesmu u regionu za 2020. godinu kao i pohvaljenim autorima biće mejlom poslate e-diplome.

USLOVI KONKURSA:

– Slati samo kratke priče i pjesme koje nijesu ranije objavljene u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).

– Autori trebaju poslati samo jednu kratku priču i(li) jednu kratku pjesmu.

– Redakcija časopisa Avlija i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih kratkih priča i kratkih pjesama na konkursu od strane učesnika ili trećih osoba.

– Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.

– U istom Word fajlu, zajedno sa kratkom pričom i(li) kratkom pjesmom, poslati i kratku biografija autora sa osnovnim podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa i mobilni telefon.

PREPORUKE:

– Tekstove šaljite u Word formatu – *doc ili *docx.
– Sve priče šaljite u jednom fajlu, koji trebate nasloviti imenom autora (ne naslovima priča/pjesama).
– Kucajte slova č, ć, dž, š, đ i ž.

Send this to a friend