Kultura Aktivan doprinos kampanji #živimokulturu

KotorArt među najpraćenijim društvenim mrežama u oblasti kulture

Proslavljajući Dan Evrope, 9. maja, KotorArt Don Brankovi dani muzike su kroz projekat Europe, Stay Strong zaokružili svoje intenzivne dvomjesečne online aktivnosti koje su sprovodili putem društvenih mreža.

U ovom periodu realizovano je nekoliko ciklusa emitovanja kvalitetnog umjetničkog sadržaja kroz direktno prenošenje koncerata iz različitih dvorana Evrope i svijeta, kao i posebno osmišljene cjeline kao što su KotorArtovci biraju, KotorArt projekcije pa do posljednjeg projekta Europe, Stay Strong.

Ovi programi su ponudili i muzičke preporuke osoblja angažovanog tokom Festivala kao i uživo projekcije dokumentarnih filmova, porudžbina KotorArta tokom proteklih godina, koji u fokusu imaju važne domaće istorijske i društvene teme.

Projekat Europe, Stay Strong urađen je u saradnji sa austrijskom agencijom Metamedium, kroz koji je povezano gotovo pedest muzičara sa cijelog starog kontinenta, koji u slavu dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu muzikom himne ujedninjene Evrope, Betovenove Ode radosti, ispisuju poruku važnosti jedinstva u ovim izazovnim vremenima za sve nas.

Facebook stranica festivala KotorArt je u prethodna dva mjeseca premašila brojku od 10.000 pratilaca. Aktivnosti Facebook stranice KotorArt, kao i objave u istom periodu, dospjeli su do preko 600.000 ljudi, čime se potvrdila pozicija jedne od najaktivnijih i najviše praćenih društvenih mreža u oblasti kulture u Crnoj Gori.

U saradnji sa Ministarstvom kulture i Radio-televizijom Crne Gore, u okviru kampanje #živimokulturu emitovano je nekoliko koncerata snimljenih tokom prethodnih izdanja Festivala, na Drugom kanalu nacionalnog servisa. Među njima su bili koncerti pijaniste Nikolaja Luganskog, violiniste Stefana Milenkovića i Crnogorskog simfonijskog orkestra, čeliste Young-Chung Cho sa Bohemijskim simfonijskim orkestrom, te koncerti Festivalskog orkestra KotorArta.

U narednom periodu KotorArt će na svojim društvenim mrežama i dalje emitovati pojedine koncerte iz prethodnih godina a uskoro će objaviti i redukovani program za predstojeće izdanje.

Send this to a friend