Kultura

Kralj valcera stiže, ali ne u Crnu Goru

Andre Rieu

Svjetska zvijezda, violinista Andre Rieu, nesumnjivo jedan od najpopularnijih internacionalnih muzičara našeg vremena, nastupiće 22. maja naredne godine u beogradskoj Štark areni.

Proslavljen kao savremeni “kralj valcera” od Meksika do Australije, Andre Rieu igra u svojoj sopstvenoj ligi sa oko 600.000 posjetilaca godišnje, nadmašujući čak i najveće zijvezde kao što su Bruno Mars, AC/DC ili Rihanna.

“Muzika i posebno valcer su veoma važan dio mog života. Ova divna muzika mi omogućava da donesem svijetu radost života i humor. Sve je dozvoljeno na mojim koncertima: smijanje, plakanje, igranje, pjevanje. Emocije su tajna mog uspjeha”, kazao je Rieu.

Koncerti Andre Rieua su vatromet emocija. Na otprilike 100 koncerata godišnje, Rieu donosi savršenu zabavu sa najpoznatijim svjetskim, romantičnim i melodijama prepunim duše, kao i brojna iznenađenja, humor i vrhunske internacionalne soliste.

Zajedno sa njegovim šezdesetočlanim orkestrom ,”Johan Straus”, najvećim privatnim orkestrom na svijetu, harizmatični Holanđanin već trideset godina obilazi svijet.

Koncertna turneja velikog majstora 2018. je u septembru posjetila SAD i Kanadu, u oktobru Argentinu, u novembru Australiju, a u decembru će nastupati u Velikoj Britaniji.

Da bi se organizovao transport ove ogromne produkcije između kontinenata, postoje četiri postavke svih fenomenalnih kostima, instrumenata i pozornica.

Preko 40 miliona prodatih CD-ova i DVD-eva, 30 prvih pozicija na muzičkim listama i 500 platinum nagrada, Andre Rieua čine pravim “maestrom mase”, kako je to Njujork tajms u zanosu naveo.

Njegovi video-snimci na Jutjubu su premašili milijardu pregleda do sada. Kralja valcera prati 3,4 miliona fanova na Fejsbuku.

Andre Rieu je u julu 2018. održao svoje godišnje fantastične koncerte na otvorenom u svom rodnom gradu Mastrihtu u Holandiji.

Prvi put, tokom 13 večeri, više od 150.000 fanova iz više od 80 država svijeta pridružili su se ovim spektakularnim koncertima na Vrihjthofu.

On je nastupao već nekoliko puta i u Ljubljani i u Zagrebu.

Andre Rieu je u braku više od 40 godina i sa svojom suprugom Mardžori živi u romantičnom zamku iz 1452. godine u svom rodnom gradu Mastrihtu u Holandiji. Imaju dva sina i petoro unučadi.

12 Komentara na "Kralj valcera stiže, ali ne u Crnu Goru"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend