Kultura

Kreće projekat Dan umjetničkog obrazovanja, 2000 djece iz klupa u pozorište

Sjutra, 9. februara, sa početkom u 10 sati, u prostorijama Ministarstva prosvjete (Vaka Đurovića bb), biće obilježen početak projekta “Dan umjetničkog obrazovanja”.

Projektom, koji realizuju Kraljevsko pozorište Zetski dom i Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Narodnim muzejom i Ministarstvom kulture, predviđeno je da učenici iz 10 crnogorskih škola u pet opština – Cetinje, Podgorica, Danilovgrad, Bar i Berane, tokom ovog polugodišta imaju organizovane, besplatne posjete Zetskom domu na Cetinju u kome će se za njih igrati predstave, kao i Narodnom muzeju na Cetinju.

Na dešavanju će govoriti: dr Damir Šehović, Ministar prosvjete Crne Gore; Lidija Dedović, umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta Zetski dom; Zoja Bojanić – Lalović, direktorica gimnazije „Slobodan Škerović“ kao predstavnica škola koje učestvuju u Projektu; Petar Pejaković, mentor Studija Kraljevskog pozorišta i autor jedne od predstava koju će djeca gledati.

U Projektu učestvuju učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola koji će gledati predstavu „Kapital-djeca“, kao i učenici prvog razreda gimnazija koji će gledati predstavu „Dokle pogled seže“. Ukupan broj učenika koji će proći kroz Projekat je oko 2000.

Send this to a friend