Kultura

Krem svjetskog stripa crta za Novljane i goste

Hercegnovski strip festival, doživljava vrhunac i po tradiciji se odvija na obali. Tako je juče od 10 do 19 sati krem svjetskog stripa bio pred publikom kod kafea Yachting.

Ljubitelji stripova mogli su da, potpuno besplatno, dobiju crtež od dvanaest specijalnih gostiju festivala, proslavljenih strip crtača, kao i da kupe ove godine veoma tražene HSF suvenire – postere, majice ili magnete.

Berza stripa sa nekoliko stotina naslova prilika je da Hercegnovljani i gosti dopune svoju biblioteku, a za najmlađe su pripremljene i radionice sa vrhunskim strip pedagozima iz regiona.

Specijalni gosti 12. Hercegnovskog strip festivala su globalno proslavljeni Fernando Dagnino (Španija), Juanan Ramirez (Španija), Giada Perissinotto (Italija), Walter Venturi (Italija), Joevito Nuccio (Italija), Dan Verlinden (Belgija), Mirko Čolak (Srbija), Davide de Cubelis (Italija), Alessandro Patrovicchio (Italija), Lorenzo Pastrovicchio (Italija), Jovan Ukropina (Srbija) i Robert Solanović (Hrvatska). Počasni gosti su ambasador festivala William-a Simpson-a i Chris-a Thompson-a kao i još čak 50 prosolavljenih crtača iz svijeta stripa.

Ljubitelji devete umjetnosti u toku festivala u Galeriji Josip Bepo Benković mogu pogledati izložbu 12 specijalnih gostiju, kao i postavku ‘Živio Kavandoli! – Hod po beskonačnoj liniji’ o tvorcu legendarnog crtanog lika La Linea, a u galeriji Sue Ryder izložbu ’20 lakih komada’ o stripu i muzici.

Svi programi na HSF-u su besplatni za posjetioce.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend