Kultura

Ovacije za KUD “Tekstilac” u Sarajevu: Bijelo Polje i Crna Gora predstavljeni na pravi način

Sa nastupa u Sarajevu

KUD “Tekstilac” iz Bijelog Polja nastupom na 6. Međunarodnom festivalu folklora u Sarajevu umijećem je oduševio tamošnju publiku, koja je članove KUD-a ispratila ovacijama, poruka je Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”.

Festival je trebalo da bude takmičarskog karaktera, ali zbog nemogućnosti dolaska ansambala iz Hrvatske i Turske žiri je odlučio da učešće na bude revijalnog karaktera.

Nakon nastupa našeg ansambla, predsjednica žirija Ana Babić, profesorica muzikologije i etnologije na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, posebno je apostrofirala nastup KUD-a “Tekstilac”, navodi se u saopštenju.

“Crnogorski ansambl je pokazao ne samo folklorno bogatstvo svoje države nego i umjetničko stvaralaštvo na sceni, i služi za primjer kako se igrom i pjesmom, ali i patriotskim osjećanjima, predstavlja svoj grad i svoja država. Bravo i svaka čast”, riječi su Babić.

Sa nastupa u Sarajevu
Sa nastupa u Sarajevu

KUD “Tekstilac” se u Sarajevu predstavilo sjajnim koreografijama koje je izvelo na najbolji mogući način i ko zna koji put potvrdilo da kvalitetom i profesionalizmom na najljepši način predstavlja svoj grad i državu, kazao je Milko Kovačević, direktor Centra za kulturu “Vojislav Bulatović Strunjo”

“Zaista prija kada publika prepozna rad i kvalitet i kada vas isprati ovacijama kao što je to učinila sarajevska publika. Naš anasambl je u Sarajevu dočekan toplim i iskrenim prijateljstvom, kako od strane organizatora Festivala, tako i od sjajne sarajevske publike”, dodaje Kovačević.

Emir Mehonjić, rukovodilac KUD-a “Tekstilac”, podsjeća da su u Sarajevu izveli tri koreografije – ,,Igre iz Crne”, ,,Igre iz Makedonije” i ,,Šopske igre”.

“Svojim igračkim umijećem smo se uspješno predstavili na Festivalu, čemu najbolje svjedoče ocjene stručnih lica iz oblasti folklora i ovacije sarajevske publike nakon našeg nastupa. Iz Sarajeva smo ponijeli lijepe uspomene, divnu podršku publike i tolo gostoprimstvo organizatora. Trudimo se da gdje god nastupamo svoj grad i državu predstavimo na najbolji način, čemu svjedoče brojne nagrade na festivalima i reakcije publike”, ističe Mehonjić.

U narednom periodu KUD očekuju pripreme za godišnji koncert, koji će se održati 1. jula na bjelopoljskom gradskom Trgu.

“Potom imamo učešće na predstojećem 19. Internacionalnom festivalu tamburaških orkestara u Bijelom Polju, nastup na festivalu u Poljskoj, koncert u Njemačkoj i gostovanja u nekoliko crnogorskih gradova. Siguran sam da ćemo se i na nastupima koji nas očekuju uspješno predstaviti, jer kad uložite veliki rad i trud uspjeh je neizostavan”, zaključio je Mehonjić.

Send this to a friend