Kultura

Lena Nikčević na prestižnom ARTMUC-u

Umjetnica Lena Nikčević učestvovaće na prestižnom ARTMUC-u, Salonu savremene umjetnosti u Minhenu.

Salon savremene umjetnosti ARTMUC, koji se po peti put odvija u zgradi “Isaforum” na Prater ostrvu u Minhenu, predstaviće od 8. do 11. novembra značajnu umjetničku savremenu scenu Minhena – 150 umjetnika, kao i galerije. Za pet godina postojanja ARTMUC je vidjelo više od 40 000 posjetilaca.

Lena Nikčević je rođena je 1977. godine u Podgorici. Nakon tri godine studija slikarstva na cetinjskom Fakultetu likovne umjetnosti, diplomirala je 2001. i magistrirala 2003. na Visokoj školi lijepih umjetnosti u Turu (Francuska).

Nadomak Tura, u San Pjer d Koru, na mjestu napuštene fabrike osnovala je Les Ateliers de la Morinerie – Udruženje umjetničkih radionica, na prostoru od 15 000 metara kvadratnih. Aktivno živi od svog stvaralaštva. Djela joj se nalaze u brojnim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu kao i u brojnim institucionalnim kolekcijama u Francuskoj, kao što je na primjer Opština grada Tura. Samostalno je izlagala u Crnoj Gori, Francuskoj i Belgiji, a učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama u Francuskoj, Italiji, Rusiji, Holandiji, Crnoj Gori… Zajedno sa Julijanom Modikom Helmšrotom, nedavno je imala izložbu radova u Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića u Podgorici.

Send this to a friend