Kultura

Maca papučarica na festivalu u Bugojnom

Gradasko pozorište Podgorica učestvovaće na XI Bugojanskom lutkarskom bijenalu koje se održava od 13.09. do 17.09. u Bugojnu.

Festival je takmičarskog karaktera, a predstava ,,Maca papučarica” (3+), koju je, po motivima Ele Peroci, režirao Davor Dragojević, biće izvedena u četvrtak, 16. septembra sa početkom u 16h.

Ove godine, u takmičarskom programu festivala učestvovaće i: Pozorište mladih Sarajevo sa predstavom ,,Tobija”, Pozorište lutaka Mostar ,,Bajka o izgubljenom vremenu”, , Akademija za umjetnost i kulturu Osijek ,,Ako me ne bude”, Malo pozorište ,,Duško Radović” sa predstavom ,,Guliver” i Lutkovno gledališče Maribor ,,Ferdo veliki ptič”. Nakon svake predstave biće održani okrugli stolovi.

Pored takmičarskog programa specifičnost festivala se bazira na saradnji sa umjetničkim akademijama iz regiona, edukovanju studenata u oblasti lutkarstva i organizaciji brojnih pratećih programa.

Bugojansko lutkarsko bijenale je internacionalni festival lutkarskih pozorišta, takmičarskog karaktera, koji se održava svake druge godine u Bugojnom.

Send this to a friend