Kultura

Manifestacija Noć knjige održana širom Crne Gore

Na Svjetski dan knjige i autorskih prava, 23. aprila Crna Gora je po peti puta uspješno obilježila Noć knjige.

Ovogodišnja manifestacija održala se u partnerstvu s Crnogorskom nacionalnom komisijom za UNESCO.

Oko 60 programa održalo se u 15 opština: Tivat, Herceg Novi, Podgorica, Bijelo Polje, Nikšić, Cetinje, Bar, Kolašin, Pljevlja, Kotor, Budva, Rožaje, Berane, Žabljak i Danilovgrad. Oko 100 institucija, udruženja, organizacija – biblioteke, kulturni centri, škole, vrtići, radio stanice, knjižare, muzeji, slavili su knjigu.

Uspješno je realizovana inicijativa “Poezija u eteru” i akcija “Pivo uz knjigu – zašto da ne?” Obzirom na veliko interesovanje kako učesnika tako i publike, organizatori Kultura plus sa partnerima i pokroviteljima zaključuju ono što je i bio ovogodišnji moto Noći knjige – Bez panike – Knjiga ima budućnost!

Svi učesnici iz Opština Tivat i Herceg Novi dobili su knjige na poklon, a najbolji programi su dodatno nagrađeni iz obje Opštine. Riječ je o programima Centra za kulturu Tivat i JU Gradske biblioteke i čitaonice Herceg Novi.

Za najbolji program u čitavoj Crnoj Gori proglašen je program u organizaciji JP Kulturnog Centra Bar i Narodne biblioteke i čitaonice „Ivo Vučković“ Bar koji je dnevnim programom „Svi putevi vode do knjige“ te večernim “Noć knjige” okupio gotovo sve kulturne i vaspitne institucije iz područja Bara.

Mnogi učesnici su se istakli zanimljivim, raznovrsnim, maštovitim i praktičnim programima.

Send this to a friend