Kultura

Marina Abramović kaže da su djeca prepreka za umjetnice

Marina Abramović je jedna od najuspješnijih i najuticajnijih živih umjetnika na svijetu. Tokom 40-godišnje karijere se istakla jedinstvenom vizijom i neprevaziđenom sposobnošću da se stalno fizički i mentalno izaziva – priznala je da je “spremna da umre” za svoj rad. U nedavnom intervjuu je stakla da je njenom uspjehu doprinijelo to što nije postala majka.

U razgovoru za njemački Tagesspiegel je objasnila odluku da uradi tri abortusa jer bi podizanje djece bila “katastrofa za moj posao”. Dodala je i da “osoba ima ograničenu energiju u tijelu koju bih ja morala da podijelim.”

Marina je stava da su žene manje uspješne u svijetu umjetnosti jer ih sputavaju porodične obaveze.

“Zašto muškarci zauzimaju važnije pozicije? Jednostavno je. Ljubav, porodica, djeca – žene ništa od toga ne žele da žrtvuju.” Ona je istakla da je bez djece ili partnera “potpuno slobodna” da radi, putuje i posveti se napornim djelima koja su je i proslavila.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
suljo suljevic
Gost
suljo suljevic

greota od nje…

Pyet
Gost
Pyet

Onda je CG puna umjetnica.Kakve gluposti ova izvaljuje.

Izgubljen
Gost
Izgubljen

Nemam djecu ali ti zeno lupas kao niko.

Filipa
Gost
Filipa

,,katastrofa za njen posao,, koji? Neispunjena zena! Zivjela nam djeca nasa velika sreca i radost a i nasi dragi muzevi!

profesor L
Gost
profesor L

Gospođa je pod stare dane shvatila da je promašila život i uporno sebi ponavlja ovu glupst . Kako druge , puno , puno veće i značajnije umjetnice nijesu svoju djecu imali kao prepreke već kao ispunjenje . Ovo jeste za žaljenje tim prije što gospođa Abramović tu više zbog majke prirode više ništa ne može da promijeni . Umjetnice koje… Više »

Send this to a friend