Kultura

Marinu Abramović optužili za satanizam

Retrospektivna turneja Marine Abramović je stigla do poljskog Centra za savremenu umjetnost “Znaki Czasu” i neki ljudi koji tamo žive nisu baš najsrećniji zbog toga.

Poljska Facebook grupa Zawierzam Maryi je nedavno objavila priču u kojoj napada “satanističku izložbu” umjetnice, a u kojoj apeluje na katolike širom Poljske da izraze protest zbog njenog održavanja.

Oko 40 bijesnih Poljaka je stiglo na otvaranje, ali njihove demonstracije nisu bile nasilne. Bojkot su izrazili tišinom i izuzetno tihim molitvama.

“Svako ko hoće može da pročita moje memoare i otkrije da je moj rad daleko od satanizma…Moj rad se najviše bavi spritualnošću i ničim više…Toliko dugo radim i ovo je nesporazum. Ove optužbe su apsolutno nečuvene i smiješne…Živimo u tako čudnom svijetu” rekla je Marina 2016. godine kada su jedan njen poziv na večeru proslijeđen Džonu Podseti, šefu kampanje Hilari Klinton, desničari proglasili za dokaz da je demokratska kandidatkinja povezana sa okultizmom.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sanctum
Gost
Sanctum

Darkerka. :)) Ko se plasi i opterecuje ga tako razmisljanje, ne treba da misli o tome. Za to sluzi crkva eheheheh

Dragan
Gost
Dragan

Marinu Abramović jeizvan svog vremena. Ponekad mi djelije kao neki vanzemaljac koji posmatra ljude na zemlji i ćudi se našim glupostima, divi jednostavnošću i ne razumije emocije.

Filipa
Gost
Filipa

Ruku na srce, vrlo cu cudni i nerazumljivi njeni performansi!

Jojice
Gost
Jojice

Izadji iz kutije.

Send this to a friend