Kultura

Marko Janketić poslije očeve smrti stao na scenu i igrao samo za njega

Glumac Marko Janketić izgubio je oca velikog glumca, umjetnika, profesora Mihaila Mišu Janketića, ali on, baš koracima svoga roditelja, nije otkazao predstavu, već je izašao na pozornicu i odigrao je samo za njega.

Pred njegovim naslednikom možda jeć bio i najteži zadatak u karijeri – da samo nekoliko sati nakon očeve smrti stane na scenu JDP i odigra s kolegama predstavu “Mjesec dana na selu”.

Marko nije želio da se izvođenje otkaže i igrao je za oca i publiku. Na kraju predstave govor je održao Svetozar Cvetković, a Miša Janketić umjesto minutom ćutanja ispraćen je aplauzom.

“Život nije stao, život teče dalje. To da život teče dalje smo mi koji smo ovdje večeras i vi koji ste ovdje pred nama, ali je svijet stao, danas je stao i mi sa našim malim životima pred tim jednim svijetom možemo samo da nijemo gledamo šta je taj svijet iza sebe ostavio i ime i prezime tog svijeta je Mihailo Miša Janketić”, rekao je Cvetković.

Legendarni glumac Miša Janketić iza sebe je ostavio i ćerku Milicu, koja je takođe nastavila da se bavi glumom i gledamo je u serijama “Ubice mog oca” i “Urgentni centar”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CG volim🇲🇪
Gost
CG volim🇲🇪

Kakav tekst pun pogrešnih informacija!!!

vodolija
Gost
vodolija

Po zadnjoj rečenici “iza sebe je ostavio i ćerku Milicu…” ispade da ima Marka i Milicu, a Mišo je ostavio Radomira, Ivu, Marka i Milicu i suprugu Svjetlanu, takođe glumicu.

sasapg
Gost
sasapg

Nije Misa vec Miso, pogledajte po YT sto kaze veliki glumac za sebe…

Send this to a friend